20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Donald Trump ar putea beneficia semnificativ în urma celei mai recente decizii a Curții Supreme

    Curtea Supremă a hotărât vineri că statutul de obstrucționare folosit de Departamentul de Justiție pentru ai urmări penal pe cei implicați în evenimentele din 6 ianuarie 2021 a fost aplicat prea extensiv.

    „Infracțiunea de obstrucționare nu se aplică nimănui care a pătruns în Capitoliu”, a declarat Curtea Supremă a SUA.

    Judecătorul șef John Roberts a explicat în decizia instanței că, pentru a se confirma obstrucționarea:

    „Guvernul trebuie să demonstreze că inculpatul a afectat disponibilitatea sau integritatea înregistrărilor, documentelor, obiectelor … sau altor lucruri folosite într-o procedură oficială”.

    Decizia SCOTUS: O șansă pentru Trump și o revizuire pentru inculpații din 6 ianuarie, dar nu o victorie clară”

    Potrivit experților juridici, decizia reprezintă o veste favorabilă pentru Donald Trump și ar putea conduce la o reconsiderare a sentinței pentru anumiți inculpați din evenimentele de pe 6 ianuarie.

    Cu toate acestea, nu poate fi considerată o victorie decisivă, deoarece atât Trump, cât și majoritatea participanților din 6 ianuarie 2021 au fost acuzați nu numai pentru obstrucționare.

    Departamentul de Justiție a subliniat în replică la decizia SCOTUS că aceasta va avea „cel mai semnificativ impact într-un număr limitat de cazuri”.

    Potrivit Departamentului de Justiție, din cei 1.427 de acuzați în legătură cu atacul de la Capitoliu, 52 au fost găsiți vinovați exclusiv pentru obstrucționarea respectivă, dintre care 27 sunt în prezent în închisoare.

    Un câștig uriaș pentru Donald Trump

    Potrivit profesorului Laurie Levenson de la Loyola Law School, decizia SCOTUS ar putea reprezenta o mare victorie pentru Donald Trump.

    Cu toate acestea, cazul împotriva sa nu a fost respins, având în vedere celelalte acuzații care îi sunt aduse. În ceea ce privește ceilalți inculpați din 6 ianuarie, Levenson a subliniat că urmează o nouă audiere, deși nu neapărat o retrimitere în instanță.

    Dat fiind că majoritatea inculpaților sunt acuzați de multiple infracțiuni, „guvernul ar putea se concentra pe cazurile pe care le are deja”. Fostul procuror federal Neama Rahmani a fost de acord că decizia SCOTUS este o veste bună pentru Trump.

    (Te-ar putea interesa și: DONALD TRUMP, RESCRIE ISTORIA PREȘEDINȚILOR AMERICANI! FOSTUL LIDER DE LA CASA ALBĂ, GĂSIT VINOVAT ÎN PROCESUL STORMY DANIELS!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA