19.1 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Ce s-a întâmplat în cel mai important meci de box din ultimii 25 de ani! Ronaldo și Neymar au fost prezenți! VIDEO

    Ucraineanul Oleksandr Usyk (37 de ani), campion WBA-WBO-IBF la categoria grea, l-a învins sâmbătă pe englezul Tyson Fury (35 de ani), deținătorul titlului WBC la categoria grea, în fața a 16.000 de spectatori la Kingdom Arena din Riad, Arabia Saudită.

    Usyk a devenit primul campion incontestabil la categoria grea de la Lennox Lewis, care a obținut titlul la Las Vegas în 1999.

    Decizie controversată, dar victorie clară în fața lui Fury

    După o luptă spectaculoasă în ultimele runde, doi judecători au decis în favoarea lui Usyk, 115-112 și 114-113, în timp ce al treilea a acordat avantajul lui Fury, 114-113. Victoria ucraineanului a fost evidentă, el rămânând consecvent în tactica sa, încasând lovituri, dar oferind mai multe. În runda a noua, Fury a fost numărat și a fost aproape de a fi oprit.

    Usyk pregătit pentru revanșă în octombrie

    În următoarea sa luptă, Usyk trebuie să ofere o revanșă, conform contractului, pe 12 sau 13 octombrie.

    Acum, Usyk este singurul campion mondial la categoria grea, ultimul campion incontestabil fiind Lennox Lewis, care s-a retras în 2003.

    Lewis (58 de ani) și americanul Evander Holyfield (61 de ani), împotriva căruia Lewis a unificat titlurile, au fost prezenți la marginea ringului ca invitați.

    Usyk a ieșit primul din vestiare îmbrăcat într-un costum tradițional de războinic ucrainean, în timp ce Fury a sosit într-o ținută clasică de box.

    Usyk are 101,350 kg, 1,91 m şi acum 22 de victorii, dintre care 14 înainte de limită, 0 înfrângeri.

    Tyson Fury are 118,840 kg, 2,06 m şi 34 de victorii, dintre care 24 înainte de limită, 1 remiză, acum 1 înfrângere.

    Usyk mulțumește echipei și țării sale, declarându-se pregătit pentru revanșă

    „Mulţumesc foarte mult echipei mele. Este o mare oportunitate pentru familia mea, pentru mine, pentru ţara mea. Este un moment grozav, este o zi grozavă”, a spus Usyk.

    „Da, bineînţeles. Sunt pregătit pentru o revanşă”, a adăugat el.

    La meci au asistat personalităţi din lumea mondenă şi a sportului, printre care Cristiano Ronaldo, Neymar sau Jean-Claude Van Damme.

    (Te-ar putea interesa și: SEPSI OSK A FINALIZAT ÎNCĂ O MUTARE PENTRU VIITORUL SEZON: ‘AM AJUNS LA UN ACORD CU EL!’)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA