20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Autorul tentativei de asasinat a premierului slovac va fi audiat astăzi! Ce pedeapsă riscă

    Publicațiile Pravda și Blesk informează că Tribunalul Penal Specializat (ŠTS) din Pezinok va lua decizia sâmbătă, 18 mai, cu privire la posibila arestare a lui Juraj Cintula, individul implicat în atentatul asupra premierului slovac Robert Fico.

    Conform acuzațiilor, acesta se confruntă cu o pedeapsă ce poate ajunge de la 25 de ani de închisoare până la detenție pe viață.

    Zuzana Drobová, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, a explicat că s-a depus o cerere de arestare a inculpatului și că Tribunalul Penal Specializat va lua o decizie în această privință.

    (Citelște și: PREMIERUL SLOVACIEI A FOST ÎMPUȘCAT!)

    Audierea are loc sâmbătă dimineață.

    Drobová a subliniat că autoritățile de aplicare a legii depun eforturi pentru a clarifica în mod adecvat această chestiune delicată și pentru a pedepsi în mod just făptuitorul.

    Potrivit declarațiilor oficiale, „acest aspect se află în etapa procedurilor premergătoare, care nu sunt accesibile publicului, motiv pentru care nu putem furniza detalii suplimentare,,.

    Individul reținut se confruntă cu un risc de pedeapsă cuprins între 25 de ani de închisoare și închisoare pe viață

    (Citelște și:MESAJELE TRANSMISE DE POLITICIENII ROMÂNI, DUPĂ TENTIVA DE ASASINAT A LUI ROBERT FICO!)

    Starea premierului slovac rămâne gravă: a doua operație și continuare în Terapie Intensivă

    Premierul slovac a fost supus unei intervenții chirurgicale imediat după tentativa de asasinat de la Banská Bystrica, procedura durând 5 ore.

    Ulterior, Robert Fico a suferit o a doua intervenție chirurgicală vineri, însă starea sa rămâne gravă.

    Chiar dacă este conștient și comunicativ, premierul se află în continuare în secția de Terapie Intensivă, unde sunt tratați pacienți cu nevoi medicale complexe, potrivit informațiilor furnizate de Dennik N.

    Atacatorul, Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani și originar din Levice, situat la aproximativ 80 de kilometri distanță de locul atacului, a fost identificat.

    Conform informațiilor furnizate de vecini, acesta a avut o carieră anterioară în domeniul pietrariei, specializându-se în confecționarea pietrelor funerare. Soția sa este profesoară la un liceu, în timp ce fiul lor locuiește în Bratislava.

    (Te-ar putea interesa și: ZELENSKI RESPINGE ARMISTIȚIUL ÎN TIMPUL JOCURILOR OLIMPICE: ESTE OCCIDENTUL ÎNGRIJORAT DE O ÎNFRÂNGERE A RUSIEI?)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA