21.5 C
București
duminică, octombrie 6, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Motivul pentru care s-a surpat Slănic Prahova! Autoritățile au făcut anunțul!

    Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu a declarat că principala cauză pentru surparea străzii 23 August ar fi fost cauzată de o acumulare de apă sub carosabil.

    ”Surparea pare fi cauzată de un fenomen natural de sufoziune mecanică ce a afectat depozitele nisipoase din acest areal, iar momentul în care sa produs surparea este asociat cedării stratului impermeabil de argilă care a antrenat și pătura de sol de deasupra dar și structura de asfalt a străzii. Apariția acestui con de surpare nu este legată de o posibila dizolvare treptată a părții superioare a lentilei de sare care forma zăcământul de sare de la Slănic, respectiv de posibile tasări datorate acestui fenomen de solubilizare, însă această posibilitate nu trebuie exclusă pe termen mediu sau lung în orașul Slănic.” Se arată în comunicatul de presă.

    (Te-ar putea interesa și: 12 MILIOANE DE LEI AJUTOR PENTRU ASTUPAREA GĂURII DE LA SLĂNIC!)

    ”De asemenea, INFP exclude o cauză seismică pentru surparea din Slănic, iar în urma măsurătorilor seismice efectuate cu stații portabile, nu s-au înregistrat microseisme datorate activităților naturale asociate acestui fenomen.” au mai declarat membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

    Oamenii se întorc în casele lor după trei săptămâni

    Cei 58 de oameni afectați de suprarea străzii 23 August au primit undă verde pentu a se întoarce în locuințele lor, după aproape trei săptămâni de la incident.

    (Vezi și: DRUM SURPAT CHIAR IN FAȚA SEDIULUI POLIȚIEI! SLANIC PRAHOVA IN ALERTĂ!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA