20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Trafic de țigări fără precedent în Călărași! Mai multe dosare penale întocmite de către polițiști!

    Trafic de țigări fără precedent în Călărași! Mai multe dosare penale întocmite de către polițiști! Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat 49 de percheziții domiciliare în județul Călărași.

    Acestea au vizat locuințele unor persoane suspectate de implicare în colectarea, deținerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea și comercializarea de țigări de contrabandă.

    În intervalul cuprins între iulie 2023 și februarie 2024, mai multe persoane se presupune că au achiziționat țigări din județul Suceava și municipiul București, le-au transportat și depozitat în județul Călărași, iar apoi le-au comercializat către vânzători ambulanți din diverse zone ale municipiului Călărași.

    6 Acțiuni de prindere in flagrant

    De asemenea, în aceeași perioadă, au avut loc 6 acțiuni de prindere în flagrant delict, în cadrul cărora au fost depistate 107.800 de țigarete provenite din contrabandă, au transmis autoritățile, după cum urmează:

    1. Pe data de 1 noiembrie 2023, polițiștii din Poliția Municipiului Călărași au oprit în trafic un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani. În urma unui control specific al vehiculului, au fost descoperite 220 de pachete de țigări care nu aveau aplicat timbru fiscal.
    2. Pe data de 22 noiembrie 2023, polițiștii din Poliția Orașului Lehliu Gară au interceptat un bărbat în timp ce transporta cu autoturismul 110 pachete de țigări.
    3. Pe data de 1 februarie 2024, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Călărași a oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani. În urma controlului efectuat, au fost găsite 110 pachete de țigarete pentru care conducătorul auto nu deținea documente de proveniență.
    4. La data de 15 februarie 2024, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, s-a desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict în municipiul Călărași. A fost depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani în timp ce descărca din autoturism 750 de pachete de țigări.
    5. Pe data de 16 februarie 2024, polițiștii din Serviciul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 83 de ani în timp ce conducea un autoturism în afara localității Ștefan-Vodă, județul Călărași. În urma controlului autoturismului, au fost găsite 8.000 de țigarete (400 de pachete) fără documente de proveniență și fără marcaj fiscal, întreaga cantitate fiind confiscată.
    6. Pe data de 26 aprilie 2024, polițiștii au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict în municipiul Călărași. În timpul acestei acțiuni, a fost depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani și o femeie în vârstă de 46 de ani care transportau 60.000 de țigarete de contrabandă. De asemenea, în localitatea Dragalina a fost identificat un bărbat în vârstă de 54 de ani din județul Suceava, care ar fi transportat aproximativ 200.000 de țigarete provenite din contrabandă. În autovehiculul acestuia au fost găsiți 150.000 de lei, reprezentând contravaloarea țigărilor aduse.

    Au fost puse în executare 49 de mandate de percheziție domiciliară în județul Călărași

    În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 1.752.142 de țigarete de contrabandă, însoțite de sumele de 20.370 de lei, 28.160 de euro și 1.935 de lire.

    Valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de 1.494.997 de lei.

    S-a intocmit dosar penal

    În această cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, în cazul în care sunt depășite limitele cantitative sau valorice.

    S-a dispus măsura reținerii față de 18 persoane vizate

    De asemenea, s-a dispus măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de 18 persoane, acestea fiind duse și plasate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

    În plus, față de alte 8 persoane, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a dispus la data de 27 aprilie a.c. măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, totodată 10 persoane au fost propuse pentru arestare preventivă.

    (Citește și: DOSARE PENALE PENTRU CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI ÎN MARAMUREȘ!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA