20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Ouăle de culoare maro vor fi eliminate din supermarketuri. Care este motivul acestei decizii

    Specialiștii din industrie avertizează că ouăle de culoare maro vor fi eliminate de pe rafturile supermarketurilor, urmând să fie disponibile doar ouă albe. Ei explică motivele acestei schimbări.

    Ouăle de culoare maro sunt tot mai rare pe rafturile supermarketurilor. Potrivit lui Henner Schönecke, președintele Asociației Federale a Ouălor Germane, „peste cinci ani nu vor mai fi ouă de culoare maro pe rafturile supermarketurilor”, a declarat acesta conform agrarheute.com. Această schimbare este determinată de faptul că mulți crescători de găini de ouă trec de la puii care produc ouă de culoare maro la cei care produc ouă albe.

    Henner Schönecke, recunoscut ca crescătorul de păsări al anului la CERES AWARD 2014, a decis să își transforme ferma, adoptând un sistem în care să crească doar găini în spații libere, producătoare de ouă albe. Alegerea sa s-a îndreptat către rasa Leghorn, motivată de mai multe avantaje:

    – Rasa are un potențial genetic superior.
    – Găinile Leghorn sunt mai mici decât cele care produc ouă brune, ceea ce le face mai agile și le permite să se simtă mai confortabil într-un spațiu mai mare în grajd.
    – Acestea sunt mai ușor de manipulat și mai mobile.
    – Consumă mai puțin furaj, aducând economii semnificative în resurse și costuri.
    – Deși ouăle sunt mai mici, acest aspect nu afectează prea mult găinile și le permite să își mențină o productivitate ridicată.
    – În general, găinile Leghorn trăiesc mai mult și au o productivitate mai mare, ajungând să producă în jur de 500 de ouă în 100 de săptămâni de viață, în comparație cu cele care depun ouă brune, care produc în 82 de săptămâni aproximativ 380 de ouă.

    Toate aceste aspecte fac rasa de găini Leghorn mai rezistentă în comparație cu rasa Braunleger. Potrivit lui Henner Schönecke, în viitor ouăle brune vor fi disponibile doar la câțiva crescători regionali de păsări.

    Există încă un motiv care ar putea atrage consumatorii, în special în perioada Paștelui. Ouăle albe pot fi vopsite mai ușor, iar culoarea obținută va fi mai intensă.

    (Citește si: CÂT COSTĂ MASA DE PAȘTE ÎN 2024! AVMNEWS A FĂCUT CALCULELE! )

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA