35.3 C
București
luni, iulie 8, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    PERSOANELE CARE ÎNCHIRIAZĂ APARTAMENTE, LUATE IN VIZOR DE ANAF!

    Guvernul încearcă să facă rost de bani ca să acopere gaura uriașă din bugetul de stat. Astfel că Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus ochii pe romanii care fac bani din chirii.

    Proprietarii trebuie să înregistreze contractele de închiriere la ANAF în 30 de zile – Începând cu data încheierii contractului sau cu apariția modificărilor, precum ajustarea prețului sau a duratei. Impozitul pe veniturile din chirii trebuie achitat până pe 25 mai a anului următor, iar declarația unică poate fi depusă la ghișeele ANAF, prin poștă sau online, prin platforma Spațiu Virtual Privat

    Veniturile din chirii sunt taxate cu 10%, după deducerea unei cote de cheltuieli de 20%, fără să fie nevoie de documente justificative.

    Mulți proprietari de locuințe evită plata impozitului pe veniturile din închirieri

    În ciuda prevederilor legale, majoritatea proprietarilor nu declară veniturile. Un studiu recent realizat de o agenție imobiliară a arătat că jumătate dintre proprietarii chestionați închiriază fără contract, iar mulți nu își înregistrează în mod corespunzător contractele la ANAF.

    Situația este și mai gravă în cazul celor care activează în regim hotelier, unde conform aceluiași studiu, conform regulilor fiscale, numărul celor care nu respectă obligațiile fiscale este în creștere.

    (Citește și: SCUMPIRI PE BANDĂ RULANTĂ ÎNAINTE DE PAȘTE! CÂT A AJUNS SĂ COSTE UN LITRU DE CARBURANT!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA