-1.6 C
București
duminică, ianuarie 5, 2025
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Vaticanul și Fenomenele Supranaturale: Noile Reguli în Era Internetului

    Noile reguli ale Vaticanului despre fenomenele supranaturale, prezentate într-o conferință de presă, abordează subiecte precum: când sunt zvonurile despre o statuie care plânge știri false, cât de credibile sunt poveștile despre relicve sfinte care duc la vindecări miraculoase și cum ar trebui confirmate aparițiile divine.

    Vaticanul a revizuit radical procesul de evaluare a presupuselor viziuni cu Fecioara Maria, statuile plângătoare și alte fenomene aparent supranaturale, subliniind că decizia finală privind venerarea acestor evenimente le aparține.

    cq5dam.thumbnail.cropped.1000.563

    Rapoartele despre fenomene supranaturale au crescut în era rețelelor sociale, adesea propagate prin dezinformare și zvonuri false.

    Noile reguli stabilesc clar criteriile pentru filtrarea, analiza și respingerea cazurilor raportate. Ultima actualizare a regulilor de către Vatican a avut loc în 1978, însă acestea nu mai sunt adecvate în era internetului.

    (Citește și: BAZARUL DIN ISTANBUL, CUPRINS DE FLĂCĂRI!)

    De-a lungul timpului, au fost raportate multe apariții. Cele confirmate de Biserică au atras mulți pelerini și chiar papi să viziteze locurile presupuselor fenomene.

    Milioane de pelerini se îndreaptă către destinații sacre precum Lourdes, în Franța, sau Fatima, în Portugalia, unde se povestește că Fecioara Maria ar fi apărut în fața unor copii, promițând un miracol, urmat de un eveniment în care mulțimea a susținut că soarele s-a mișcat zigzag pe cer.

    Biserica a recunoscut oficial această apariție în 1930, însă au fost și alte cazuri în care autoritățile bisericești au declarat că sunt false.

    Mesaje divine de la Fecioara Maria: Realitate sau înșelătorii?

    În 2016, o femeie din nordul Italiei a afirmat că primește mesaje de la Isus și Fecioara Maria după ce a adus o statuetă din Medjugorje, Bosnia, unde se spune că Fecioara Maria a apărut.

    Oamenii se rugau în fața statuii și ascultau mesajele care includeau avertismente despre căsătoriile între persoane de același sex și avorturi.

    A durat opt ani ca preotul local să descopere că totul era o escrocherie. Conform noilor norme, autoritățile bisericești nu se pronunță direct asupra calității supranaturale a unei viziuni, stigmate sau altor evenimente aparent divine.

    Cele șase concluzii ale Bisericii: De la Nihil Obstat la Venerare

    Acum, există șase concluzii principale la care Biserica poate ajunge. Cea mai favorabilă, denumită „nihil obstat”, indică absența oricăror elemente contradictorii cu credința religioasă legate de evenimentul respectiv. Aceasta înseamnă că credincioșii pot venera evenimentul, conform AP.

    Normele revizuite permit declararea unui eveniment ca „supranatural” și intervine posibilitatea Papei în acest proces.

    În mod obișnuit, Biserica nu se angajează în autentificarea evenimentelor inexplicabile sau în luarea unor decizii definitive privind originea lor supranaturală.

    Potrivit Cardinalului argentinian Victor Manuel Fernandez, șeful biroului doctrinei Vaticanului, credincioșii nu sunt obligați să creadă în aceste evenimente. „Biserica le oferă credincioșilor libertatea de a le acorda atenție” sau nu acestor fenomene.

    cq5dam.thumbnail.cropped.1500.844

    În 2017, Papa Francisc a declarat că preferă să o considere pe Fecioara Maria ca pe „mama noastră” în loc să o vadă ca pe o femeie care trimite mesaje prin biroul telegrafic în fiecare zi, în legătură cu zvonurile despre altarul Fecioarei Maria din Medjugorje.

    În întreaga istorie, Vaticanul a aprobat mai puțin de 20 de apariții divine.

    (Te-ar putea interesa și: ZELENSKI RESPINGE ARMISTIȚIUL ÎN TIMPUL JOCURILOR OLIMPICE: ESTE OCCIDENTUL ÎNGRIJORAT DE O ÎNFRÂNGERE A RUSIEI?)

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    STIRI RECENTE

    NU RATA