4.3 C
București
duminică, decembrie 22, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    S-a încheiat campania electorală! Secţiile de vot se deschid duminică, la ora 7.00, şi se închid la ora 22.00

    Campania electorală pentru alegerile din acest an s-a încheiat oficial. Duminică, cetăţenii sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi exprima votul. Secţiile de vot se vor deschide la ora 7.00 dimineaţa şi se vor închide la ora 22.00 seara.

    Ne mai desparte doar o zi de Alegerile Locale și Europarlamentare. Este important ca persoanele cu drept de vot să cunoască regulile de votare specifice fiecărui tip de alegeri.

    Pentru Alegerile Locale, votul poate fi exercitat doar în localitatea de domiciliu sau reședință. În schimb, la Alegerile Europarlamentare, votul este permis oriunde, atât în țară, cât și în străinătate.

    Campania electorală s-a incheiat! Urmează votul!

    Astăzi, 8 iunie 2024, ora 07:00, s-a încheiat campania electorală pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul European și pentru alegerile autorităților Administrației Publice Locale din 9 iunie 2024.

    Pentru alegerile din 9 iunie, vor fi organizate 18.955 de secții de votare pe teritoriul României și 915 secții de votare în străinătate.

    Votarea va începe în străinătate, primele secții deschizându-se în Auckland, Noua Zeelandă, sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 22:00, ora României.

    Programul de votare pentru alegerile din 9 Iunie 2024

    În România, votarea la cele 18.955 de secții începe duminică, 9 iunie 2024, la ora 07:00 și se încheie la ora 22:00.

    Programul poate fi prelungit până la ora 23:59 pentru cetățenii care, la ora 22:00, se află în sediul secției de votare sau stau la rând în afara sediului pentru a intra.

    Aceste reguli privind programul de votare se aplică și secțiilor organizate în străinătate.

    Votarea în străinătate se va încheia luni, 10 iunie 2024, ora 08:00, ora României, odată cu închiderea secțiilor organizate pe Coasta de Vest a Americii de Nord.

    Reguli de vot pentru alegerile locale

    La alegerile locale, alegătorul poate vota doar în comuna, orașul, municipiul sau sectorul unde are domiciliul sau reședința.

    Alegătorul care nu se află în comuna, orașul sau municipiul unde are domiciliul sau reședința nu poate vota la alegerile locale.

    Chiar dacă alegătorul se află într-o altă comună, alt oraș sau alt municipiu din același județ în care este situată localitatea unde are domiciliul sau reședința, acesta nu poate vota doar pentru consiliul județean sau doar pentru președintele consiliului județean.

    Fiecare Aalegător va primi cinci buletine de vot

    Fiecare alegător va primi câte cinci buletine de vot: unul pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European, unul pentru consilierii locali, unul pentru consilierii județeni, unul pentru alegerea primarului și unul pentru alegerea președintelui Consiliului Județean.

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA