16.7 C
București
duminică, septembrie 15, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    scandal monstru la un spital din buzău, după ce un bărbat de 37 de ani a murit la scurt timp după internare!

    După scandalul de la Spitalul Pantelimon din București, un nou scandal monstru s-a iscat într-un spital din Buzău. Familia bărbatului de 37 de ani, acuză medicii de la spitalul din Buzău de neglijență.

    Cătălin Leu, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a chemat ambulanța acasă și s-a prezentat la spitalul din Buzău cu o sângerare nazală abundentă. Familia bărbatului spune că la prezentarea acestuia în spital, medicul ORL care era de gardă, i-ar fi pus un tampon și astfel i-ar fi oprit sângerarea. Deși totul părea că mergea pe un traseu bun, la nici 24 de ore de la internare, lui Cătălin a început să îi curgă din nou sânge din nas. Familia bărbatului a descris pentru buzoienii.ro ce a urmat.

    (Te-ar putea interesa și: Audierile în cazul morților suspecte la spitalul Sf. Pantelimon au fost reluate! Declarațiile șocante ale acuzaților)

    ”Personalul medical îi cerea să nu scuipe sânge pe jos”

    „Ne-au spus și nouă colegii de salon. Vineri seara n-a mai fost medic de gardă la ORL. Astfel că la patul lui Cătălin a venit un asistent și „două fete”, care n-au știut ce să- i facă. Au fost depășiți complet de situația care devenea tot mai gravă de la un minut la altul. Cătălin a început să se înece cu sângele care îi curgea abundent și pe nas, dar și pe gură. Cătălin se sufoca iar personalul medical îi cerea să nu scuipe sânge pe jos ca să nu murdărească pe acolo. ”

    La un moment dat, dar era probabil deja prea târziu, s-a adus un scaun rulant, pentru transportul jos, la UPU. Noi, familia, când am fost anunțați și am ajuns la spital, l-am găsit pe Cătălin la Terapie Intensivă, intubat și conectat la aparate. Șocați, am sperat că nu-i totul pierdut, părea că el încă respiră. Dar ni s-a spus că asta e datorită ventilatorului mecanic. Apoi, s-a pronunțat decesul. La autopsie ni s-a spus că a murit întrucât plămânii au fost inundați cu sânge, mult sânge, litri întregi”

    (Vezi și: Virusul West Nile se răspândește în România! Numărul persoanelor infectate a crescut!)

    Familia încearcă să afle adevărul

    Familia lui Cătălin încearcă acum să lămurească situația și să afle adevărul, astfel cumnatul acestuia ar fi scris Colegiului Medicilor din Buzău.

    „Bună ziua, vreau sa fac o sesizare în legătură cu cumnatul meu în vârstă de 37 de ani, internat în Spitalul Județean Buzău unde a doua zi a decedat de la o banală sângerare din nas. Nu a fost evaluat de medici și a fost tratat cu indiferență. De la UPU a fost transferat la ORL fără să-i fi fost oprită sîngerarea. Aici i s-a pus un tampon, fără cauterizare, care a ținut până a doua zi când din cauza unui strănut sângerarea s-a reluat și a dus la decesul lui. ”

    S-a întâmplat vineri seară când nu era medic ORL de gardă. Au intervenit asistenții care nu au știut ce să facă. S-au uitat 15 minute la el în pat, timp în care i s-au umplut plămânii cu sânge. N-a fost măcar transferat jos la UPU. A murit cu zile pe patul de spital, fără nici un ajutor medical. În urma lui a rămas o familie distrusă: o soție îndurerată și un copil inteligent, de 7 ani, care mă tot întreabă unde este plecat tatăl lui și când se întoarce. Rog să se verifice acest caz. În salonul unde a fost internat au fost doi pacienți care ne-au povestit totul, pas cu pas. Inclusiv cum asistenții îi spuneau să înghită sângele că le murdărește halatele și să nu scuipe pe jos că face mizerie”.

    Ce spune conducerea spitalului din Buzău

    Pacientul în vârstă de 37 ani este transportat la UPU- SMURD Buzău de la domiciliu pentru epistaxis, salt HTA, conștient, cooperant. După investigații și consulturi interdisciplinare, acesta rămâne internat în data de 08.08.2024, în secția ORL, pentru epistaxis posterior stag masiv survenit pe fondul unui salt hipertensiv.” se arată în comunicatul spitalului din Buzău.

    (Accesează și: Autocar cu 39 de elevi a fost implicat într-un accident rutier în Turda!)

    Conform comunicatului spitalului, pacientul suferea de tulburări de coagulare, dar și hipertensiune arterială, ultima afecțiune fiind cea care i-ar fi declanșat moartea lui Cătălin.

    ”La ora 23:30, pacientul este admis in sec¡ia ATI cu stare generala grava, in iminenta de stop cardio respirator. Se practlC£t IOT si se oprește sângerarea nazala. Se instituie tratament vasopresor, hemostatic, tratament de reechilibrare hidro- electrolitica si suport ventilator, insa, la scurt timp, survin mai multe stopuri cardiace. Pacientul decedează in data de 10.08.2024.” se mai arată în comunicatul spitalului.

    Rezultatele necropsiei

    ”Se efectuează necropsie si se deceleaza: Infarct pulmonar bilateral, trombembolism pulmonar, edem pulmonar acut, hipertensiune arteriala, tulburări de coagulare.” se mai arată în comunicatul spitalului.

    În același timp, reprezentanții spitalului susțin că membrii familiei bărbatului decedat nu ar fi depus nicio plângere la Colegiul Medicilor din Buzău.

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA