16.7 C
București
duminică, septembrie 15, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Cluj-Napoca sub ape! O ploaie de 20 de minute a provocat inundații majore! VIDEO

    O ploaie torențială de doar 20 de minute a fost suficientă pentru a provoca inundații severe în mai multe zone ale orașului Cluj-Napoca.

    Sistemul de canalizare nu a putut face față volumului mare de apă, ceea ce a dus la blocaje rutiere și pagube semnificative pentru locuitori.

    Canalizarea nu face față ploilor abundente

    Apa a ajuns la adâncimi de până la un metru în anumite locuri, lăsând mașinile parcate sub apă și șoferii blocați pe străzi.

    Unul dintre șoferi, și-a găsit mașina distrusă de apă pentru a doua oară în aceeași parcare de reședință, și critică dur autoritățile locale pentru lipsa măsurilor eficiente.

    Așa am găsit mașina, inundată complet. Nu este pentru prima dată și primăria nu face nimic. Ne dau locuri de parcare în zone care se inundă la fiecare ploaie mai puternică,”

    Un șofer a rămas blocat sub un pod inundat

    Mașina sa a fost complet imobilizată, iar intervenția pompierilor a fost necesară pentru a o scoate, însă abia cu ajutorul unui vehicul de teren echipat cu troliu s-a reușit eliberarea acesteia.

    Am încercat să trec pe sub pod, dar apa era prea mare. Mașina a rămas imobilizată și acum încercăm să o scoatem cu un troliu,” a declarat șoferul.

    Autoritățile au fost în alertă toată noaptea

    În urma acestei furtuni, echipele ISU Cluj au intervenit în peste 30 de locații din Cluj-Napoca și comuna Florești pentru a evacua apa din subsoluri, locuințe și garaje.

    De asemenea, au fost ajutate două persoane rămase blocate într-un autoturism pe strada Aurel Vlaicu.

    Aceasta nu este prima dată când Cluj-Napoca se confruntă cu astfel de probleme la ploi puternice.

    Sistemul de canalizare suprasolicitat și amplasarea defectuoasă a locurilor de parcare sunt doar câteva dintre aspectele care generează nemulțumiri în rândul locuitorilor.

    (Te-ar putea interesa și: Incendiu devastator în Toporu, Giurgiu! Plantație de Paulownia distrusă complet!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA