16.7 C
București
duminică, septembrie 15, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Pensiile sub 3.000 de lei vor fi scutite de impozit începând cu 1 octombrie 2024! Ministrul muncii a făcut anunțul!

    Ministrul muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat pe Facebook că, începând cu 1 octombrie 2024, plafonul de impozitare a pensiilor va crește de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

    De la 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu se mai impozitează! Am o veste bună pentru pensionari! După o analiză făcută împreună cu premierul Marcel Ciolacu, am decis că, începând cu 1 octombrie, de Ziua Persoanelor Vârstnice: nicio pensie sub 3.000 de lei nu va mai fi impozitată!”, a transmis Simona Bucura Oprescu pe Facebook.

    Ministrul Muncii anunțase anterior creșterea indemnizației

    Ministrul Muncii a anunțat anterior creșterea indemnizației de însoțitor pentru pensionarii cu gradul I de invaliditate.

    Indemnizația de însoțitor primită de pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate va crește de la 1 septembrie 2024 cu suma de 224 de lei, de la 1.626 de lei, la 1.850 de lei. Această sumă este încasată cumulativ cu pensia de invaliditate”, a anunțat Simona Bucura Oprescu.

    Marcel Ciolacu a cerut o simulare Ministerului de Finanțe

    Premierul Marcel Ciolacu a solicitat Ministerului de Finanțe o simulare privind numărul pensionarilor care ar trebui să plătească impozit după ce pensiile lor au depășit pragul de 2.000 de lei în urma recalculării.

    Simularea include și beneficiarii de vouchere sociale.

    Cu 4 zile în urmă, ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că pensia nu va scădea, iar pensionarii vor primi suma cea mai favorabilă, indiferent de rezultatul recalculării.

    (Te-ar putea interesa și: Republica Moldova stabilește un record la exportul de făină)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA