16.8 C
București
joi, septembrie 19, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Marius Pieleanu demisionează de la SNSPA în urma scandalului legat de acuzațiile de hărțuire sexuală

    Sociologul Marius Pieleanu a anunțat că demisionează de la SNSPA în urma scandalului legat de acuzațiile de hărțuire sexuală. El susține că este victima unui „linșaj mediatic” și neagă acuzațiile de abuzuri și comportament cu tentă sexuală.

    Pieleanu demisionează din SNSPA, denunță „linșaj mediatic” și neagă acuzațiile

    „Pentru a elimina orice fel de discuție și asociere cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative, la care țin foarte mult, am luat o decizie astăzi unilaterală. De mâine voi răspunde doar în calitate de persoană fizică. A fost greșeala mea că nu am intervenit de acum patru zile că poate nu ajungema aici. Lucrurile au escaladat. Sunt supus unui linșaj mediatic în sensul cel mai științific și epistemiologic al sintagmei. Deci trebuie să răspund ca atare”, a declarat Marius Pieleanu.

    Pieleanu a respins orice acuzație de abuzuri și gesturi cu tentă sexuală:

    „E adevărat că sunt mai puțin convențional, dar asta nu înseamnă că nu respect normele. Depinde cum definiți adecvarea sau inadecvarea, nu am ce să comentez. Dacă cineva susține că aveam un limbaj sau un comportament neadecvat împreună cu niște colegi, definiți conceptul și conjunctura, pentru că discuția este complexă.”

    Declarația lui Marius Pieleanu, profesor la SNSPA, a fost făcută în contextul în care Alice Iancu, lector universitar doctor, a afirmat într-un articol publicat pe Rise Project că „îi știa pe Alfred Bulai, Ștefan Stănciugelu și Marius Pieleanu ca abuzatori încă din perioada studiilor”.

    Alice Iancu, care și-a finalizat studiile de licență, masterat și doctorat la SNSPA între 2000 și 2010, relatează experiențele sale și ale colegelor din acea perioadă.

    (Te-ar putea interesa și: Autocar cu 39 de elevi a într-un accident rutier în Turda!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA