16.7 C
București
duminică, septembrie 15, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Jocurile Olimpice: Andrei Cornea și Marian Enache, primele reacții după câștigarea aurului la dublu vâsle!

    Canotorii Andrei Cornea și Marian Enache au oferit reacții după câștigarea medalei de aur în finala de dublu-vâsle masculin la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

    Andrei Cornea și Marian Enache au câștigat titlul olimpic la dublu vâsle masculin, un rezultat remarcabil pentru delegația României la JO. Canotorii au început cursa cu o performanță excelentă și au menținut controlul pe parcursul majorității întrecerii, fiind provocați doar într-o anumită măsură de echipa din Olanda.

    Marian Enache se pregătește să-și sărbătorească în curând ziua de naștere și și-a oferit deja cel mai frumos cadou: aurul olimpic. Cei doi canotori români sunt extrem de fericiți după acest triumf istoric, pe care l-au descris ca fiind „cea mai mare bucurie din viața lor”.

    Declarația lui Marian Enache și Andrei Cornea după câștigarea aurului olimpic

    „Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin. Prma medalie de aur olimpică din istoria României în această probă, dacă nu mă înșel. Suntem foarte bucuroși că am reușit să scriem istorie, eu si Andrei. Știam că putem să reușim, am văzut că pot fi câștigate curse de pe acest culoar. Peste 4 zile este ziua mea, este cel mai frumos cadou pe care puteam să mi-l fac vreodată.

    I-am spui lui Andrei «Privește în față cât de frumos e, toată lumea se uită la noi». Am tras 1.000 de curse, de asta am reușit. Mă bucur că noi, proba de dublu vâsle masculin, am deschis concursul cu imnul României. Este cea mai mare bucurie din viața mea”, a spus Marian Enache, conform TVR.

    Nu am cuvinte. Am scris istorie alături de Florin. Ieri, când am văzut că ne-au pus pe culoarul 1, de pe care am câștigat și la Europene, am spus că nu poate decât să ne aducă locul 1”, a spus și Andrei Cornea.

    Andrei Cornea și Marian Enache au încheiat cursa cu timpul de 6:12.58. Podiumul a fost completat de Olanda (6:13.92) și de Irlanda (6:15.17).

    Medalia de aur câștigată de Cornea și Enache este prima pentru canotajul românesc la ediția de la Paris. În plus, aceasta marchează al 21-lea aur al României în această disciplină.

    (Te-ar putea interesa și: David Popovici, campion olimpic la 200 m liber!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA