32.5 C
București
luni, iulie 8, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Sute de hectare de culturi agricole distruse de furtuna de marți seară! VIDEO!

    O furtună devastatoare, însoțită de ploaie cu gheață, a lovit marți seară zona Plopeni și orașul Salcea, cauzând daune semnificative culturilor agricole.

    Lanuri întregi de cereale, porumb și floarea-soarelui au fost culcate la pământ, lăsând fermierii din zonă în pragul disperării.

    Impactul furtunii asupra fermierilor

    După mai bine de o lună de secetă, fermierii sperau că furtuna prognozată să aducă 20 de litri de apă pe metru pătrat va fi benefică, însă, furtuna s-a transformat într-un adevărat potop, cu șuvoaie de apă adunate de pe versanți și grindină de mărimea unei nuci, care a bătut mai bine de jumătate de oră.

    Un fermier din Plopeni, a suferit pierderi semnificative. Porumbul său, pe care a cheltuit aproximativ 2000 de lei la hectar, a fost complet compromis pe o suprafață de peste 50 de hectare, iar floarea-soarelui a fost distrusă în totalitate.

    Daune și în livezi

    Chiar și livezile au fost grav afectate. Fructele au fost rupte de gheață, iar ramurile copacilor au fost fărâmițate.

    Fermierul a declarat că nu a mai văzut niciodată un asemenea potop în Plopeni.

    Din păcate, anul acesta nu a mai făcut nici o asigurare, după ce în anii trecuți nu a primit despăgubiri semnificative pentru culturile calamitate.

    Pagube materiale în zona rezidențială

    Furtuna nu a afectat doar culturile agricole, ci și casele din zonă. Acoperișul unei case a fost spulberat și purtat în aer zeci de metri. O locatară din apropiere, a povestit momentele de groază prin care a trecut, menționând că acoperișul s-a oprit într-un copac, evitând astfel să lovească locuința ei.

    Această calamitate naturală a lăsat în urmă distrugeri masive și incertitudini pentru fermierii din Plopeni și Salcea, care speră acum la un ajutor din partea autorităților pentru a-și putea recupera măcar o parte din investiții și muncă.

    (Te-ar putea interesa și: ULTIMA ORĂ! UN MEDIC DE LA SPITALUL FUNDENI A AMENINȚAT UN ȘOFER CU PISTOLUL! ÎN MAȘINĂ AVEA DOUĂ ARME ȘI O MACETĂ!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA