29.6 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Schimbări extreme de vreme! Precipitații și temperaturi cu o diferență de 10 grade! ANM face anunțul!

    În ultimele ore, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis 11 alerte pentru vreme instabilă, inclusiv trei alerte cod roșu

    În timpul nopții, au avut loc furtuni puternice în Banat și Oltenia, cu cod roșu în Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj, iar în următoarele ore se așteaptă fenomene similare în mare parte din țară.

    În momentul redactării acestei știri, se menține avertizarea cod galben de furtună în Argeș și Teleorman.

    Val de căldură și avertizare de ploi și vijelii

    Marți, temperaturi extrem de înalte sunt prognozate în 14 județe și în București.

    De asemenea, începând de marți dimineață până miercuri dimineață, cea mai mare parte a țării este sub avertizare cod galben pentru ploi și vijelii.

    Temperaturile vor scădea de la aproape 40 de grade la aproximativ 25 de grade.

    Marţi, 2 iulie, 14 judeţe şi Capitala vor fi afectate de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic ridicat

    „În cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală şi sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, transmit meteorologii.

    Avertizarea meteorologică pentru vijelii este în vigoare de la ora 10 a zilei de 2 iulie până la ora 10 a zilei de 3 iulie.

    „În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei, local în Maramureş, precum şi la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de    20…40 l/mp şi pe arii restrânse de peste 50 l/mp” , transmite ANM.

    Miercuri, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul şi estul ţării.

    (Te-ar putea interesa și: TRAGEDIE PE CENTURA CAPITALEI! ȘOFER ÎN STOP CARDIO-RESPIRATOR, TRAFIC BLOCAT!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA