29.6 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Controale pe litoral! Amenzi de peste 400.000 lei într-o săptămână pentru 200 de restaurante!

    În ultima săptămână, inspectorii DSP au verificat aproape 200 de magazine și restaurante de pe litoral, aplicând amenzi în valoare totală de peste 400.000 de lei

    În prima săptămână de activitate a Comandamentului Sezonului Estival 2024, inspectorii au verificat 190 de unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul de pe litoral.

    Ca urmare a constatării abaterilor de la legislația sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor în timpul acestor controale, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 410.000 de lei.

    De asemenea, au fost emise două ordonanțe de suspendare a activității și patru ordonanțe de interzicere a activității.

    Reprezentanții ANSVSA au comunicat luni că au fost instituite măsuri de reținere oficială pentru o cantitate de 64 de kilograme de produse de origine animală (carne, preparate din carne, pește și produse lactate), care au fost direcționate către unități specializate în neutralizare.

    Inspectorii sanitari veterinari şi au oferit şi consiliere operatorilor economici verificaţi. Totodată, au fost stabilite termene de remediere ale neconformităţilor minore constatate şi termene de recontrol pentru verificarea corectării acestora.

    Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, inclusiv vânzarea de produse alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ambalarea și etichetarea incorectă a produselor alimentare, condiții de igienă necorespunzătoare în spațiile de producție și depozitarea inadecvată a produselor alimentare.

    Inspectorii desfăşoară acţiuni de control oficial în toate staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în echipe mixte, dar şi în parteneriat cu alte instituţii ale statului cu atribuţii de control.

    (Te-ar putea interesa și: SCHIMBĂRI EXTREME DE VREME! PRECIPITAȚII ȘI TEMPERATURI CU O DIFERENȚĂ DE 10 GRADE! ANM FACE ANUNȚUL!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA