20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Dominic Fritz anunță că a câștigat un nou mandat la Primăria Timișoara!

    Primarul USR Dominic Fritz a anunțat că a obținut un nou mandat de primar al Timișoarei, conform numărătorii paralele efectuate de alianța care l-a susținut la alegerile locale din 2024.

    „Dragi prieteni, ce a fost acum o oră, doar niște zvonuri, acum este o certitudine. Alianța Timișoara Unită a câștigat Timișoara! După numărătoarea noastră paralelă, adică cifrele pe care le trimit reprezentanții noștri din secții, avem aproape un sfert la secții rezultate, după aceste rezultate Dominic Fritz a câștigat 49%, iar Nicolae Robu 35%. Acest rezultat se poate mișca într-o direcție ca alta, dar cert este că astăzi stăm în fața timișorenilor ca învingători”, a declarat Dominic Fritz.

    În competiția pentru Primăria Timișoarei s-au înscris 10 candidați, dintre care doi sunt independenți.

    Lista candidaților la Primăria Timișoarei

    • Nicolae Robu ( PNL, susținut de Alianța electorală PSD-PNL)
    • Ana-Marcela Baș (S.O.S. România)
    • Ilie-Vasile Sîrbu (AUR)
    • Dumitru Moroianu (PRM)
    • Jani-Raul Olajos (REPER)
    • Dominic Samuel Fritz (propus de USR, susținut de Alianța Timișoara Unită (USR-PMP-Forța Dreptei-UDMR)
    • Florin Jianu (Alianța Național Țărănistă)
    • Marian-Constantin Vasile (candidat independent)
    • Cristian-Alin Moș (candidat independent)

    Peste 630.000 de votanți în județul Timiș

    La alegerile locale de duminică, în judeţul Timiş au fost așteptați la urne 630.018 alegători înscriși pe listele permanente, pentru care au fost organizate 616 secții de votare, dintre care 207 se află în municipiul Timişoara, conform unei informări de presă a Instituției Prefectului Timiş.

    În județ vor fi livrate un total de 3.484.987 buletine de vot, dintre care 692.975 pentru europarlamentare și câte 698.003 pentru primari, președintele consiliului județean, consilieri locali și consilieri județeni.

    În județ, 7.517 candidați s-au înscris pentru pozițiile de primar, președinte de consiliu județean, consilier local sau consilier județean, dintre care 367 candidează la Consiliul Județean și 7.150 la primării și consilii locale.

    În șase localități din Timiș, doar câte un singur candidat s-a înscris pentru a obține un nou mandat de primar. Cel mai tânăr candidat din județ are 27 de ani, iar cel mai în vârstă are 70 de ani, amândoi fiind în afara Timișoarei.

    Candidatul cu cele mai multe mandate de primar se află în comuna Boldur și aspiră să rămână în funcție pentru a opta oară.

    (Te-ar putea interesa și: NICUȘOR DAN A CÂȘTIGAT UN NOU MANDAT LA PRIMĂRIA CAPITALEI! CE MESAJE TRANSMITE PARTIDELOR CARE L-AU SUSȚINUT)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA