20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Nereguli grave în exploatarea lemnului în Hunedoara! Amenzi în valoare de peste 30.000 de lei!

    Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol al I.P.J. Hunedoara au descoperit numeroase încălcări în procesul de punere în valoare, exploatare, gestionare, depozitare și transport al materialului lemnos, în urma unei serii de verificări desfășurate în comunele Lăpugiu de Jos, Lunca Cernii de Jos și Cerbăl.

    Abateri de la legislație în exploatarea lemnului în comuna Lăpugiu de Jos

    În timpul operațiunilor de monitorizare, polițiștii au colaborat cu reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara și au evidențiat o serie de abateri de la legislația în vigoare. În comuna Lăpugiu de Jos, au fost depistate neconformități privind exploatarea materialului lemnos de către un anumit operator economic, care activa pe terenuri forestiere deținute privat.

    Aceste descoperiri au condus la aplicarea a două amenzi contravenționale în valoare totală de 6.000 lei, iar în plus s-a întocmit un dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori, în urma constatării tăierii fără drept și a furtului a 6 arbori nemarcați, în stare verde, de diferite specii și dimensiuni.

    Descoperiri grave în exploatarea ilegală a lemnului

    În comuna Lunca Cernii de Jos, polițiștii au identificat un alt operator economic asupra căruia s-au constatat deficiențe în modul de exploatare a materialului lemnos provenit din partiziile contractate și autorizate legal, atât din fondul forestier național, cât și din afara acestuia.

    Printre neregulile depistate se numără încălcări ale legislației referitoare la transport, recepție și stocare a materialelor lemnoase în și din depozitele operatorului economic, precum și tăierea ilegală a 5 arbori nemarcați, proveniți din afara fondului forestier național.

    Pentru aceste abateri, polițiștii au aplicat 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 35.000 lei, și au dispus măsuri complementare de confiscare a 6,483 metri cubi de material lemnos (lemn de foc din specia fag) și confiscare valorică a 21,269 metri cubi de material lemnos rotund din specia fag.

    (Te-ar putea interesa și: NOUL PARC DE RECREERE, SPORT ȘI AGREMENT A FOST DESCHIS ÎN SLATINA! „ESTE UN ANGAJAMENT PE CARE L-AM ONORAT PENTRU ORAȘUL NOSTRU”)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA