30.6 C
București
luni, iulie 8, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Un bărbat din Ilfov s-a ales cu dosar penal, după ce i-au fost descoperite în casă, 90 de păsări protejate de lege!

    Autoritățile au descins în casa bărbatului în vârstă de 34 de ani și au descoperit 136 de păsări, dintre care 90, făcând parte din speciile celor protejate de lege.

    ”La data de 29 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat o percheziție la adresa unui bărbat, de 34 de ani, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transferul, comerțul sau schimbul în orice scop al exemplarelor luate din natură în oricare dintre stadiile ciclurile lor biologice.

    La percheziție, polițiștii au identificat 4 dependințe, ce aveau destinația de voliere, în care se aflau 136 de păsări, 90 dintre acestea făcând parte din categoria speciilor protejate, conform prevederilor art. 52 al.1, lit.d, din O.U.G. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

    Dintre cele 90 de păsări, 17 au fost eliberate în natură.

    Celelalte 73 de păsări din categoria speciilor protejate de lege, au fost lăsate în custodia bărbatului respectiv, până la stabilirea cu certitudine a situației juridice a acestora.

    La percheziție a participat un biolog, în calitate de reprezentant al Societății Ornitologice Române, precum și 2 reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu.” se arată în comunicatul IPJ Ilfov.

    (Te-ar putea interesa și: CONTINUĂ OPERAȚIUNEA JUPITER! LA CE SUMĂ A AJUNS PREJUDICIUL STABILIT DE ANCHETATORI!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA