20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Dosarul generalilor Coldea-Dumbravă – Justificările EPPO, condus de Kovesi!

    Parchetul European, sub conducerea procurorului şef Laura Codruţa Koveşi, a furnizat un răspuns solicitării referitoare la dosarul EPPO ce implică omul de afaceri Cătălin Hideg, aflat în proces în instanţele din România.

    Parchetul European a primit o întrebare oficială cu privire la formularea unui apel în dosarul Hideg, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti din februarie 2022.

    În cazul absenței unui apel, s-a solicitat precizarea motivelor pentru această decizie.

    Şeful de comunicare al EPPO, dna. Tine Hollevoet, a răspuns

    „În conformitate cu prevederile art. 36 alin 7 din Regulamentul EPPO, competenţa de a formula apel împotriva hotărârii pronunţate de o instanţă de judecată aparţine Camerei Permanente care monitorizează cazul şi care este compusă din trei procurori europeni din alte state membre decât cel unde este instrumentat dosarul.

    În situaţia unei hotărâri de condamnare, camera are în vedere printre altele cuantumul pedepsei stabilite în comparaţie cu pedepsele aplicate în alte dosare pentru fapte similare, poziţia procesuală a inculpatului şi existenţa unor cauze de reducere a pedepsei”.

    (Citește și: ANCHETA LA SPITALUL JUDEȚEAN SIBIU: ȘEFUL SECȚIEI DE CHIRURGIE ORALĂ, ACUZAT CĂ VINE BĂUT LA SERVICIU!)

    Primul dosar EPPO în România: Cătălin Hideg și investigația în curs

    În octombrie 2022, EPPO l-a acuzat pe Cătălin Hideg de utilizare de documente false și spălare de bani într-un dosar legat de fraudă cu fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro.

    Primul caz investigat de EPPO în România s-a încheiat cu condamnarea lui Cătălin Hideg la 4 ani de închisoare cu executare de către Tribunalul Bucureşti, pe 16 februarie 2024.

    În acest dosar, doar Cătălin Hideg a formulat apel, conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată din România.

    Dosarul EPPO în cazul Hideg se află în prezent pe rolul Curții de Apel București.

    (Citește și: DAN VÎLCEANU, AMENDAT DUPĂ BĂTAIA DIN PARLAMENT!)

    Servicii de „optimizare” oferite de generalii Coldea și Dumbravă

    Omul de afaceri Cătălin Hideg a afirmat public și într-un denunț la DNA că, după întâlnirea cu Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Doru Trăilă și Dan Tocaci, i s-a solicitat suma de 600.000 de euro pentru „optimizarea” dosarului său de la EPPO, aflat în procedură în justiția română.

    Omul de afaceri a declarat că din cei 600.000 de euro, ar fi remis suma de 100.000 de euro.

    În acest moment, DNA investighează cazul, punându-i sub acuzare pentru trafic de influenţă pe Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Doru Trăilă și Dan Tocaci, care sunt și sub măsura preventivă a controlului judiciar sub cauțiune.

    În discuțiile dintre inculpați este menționată și Laura Codruța Kovesi, șefa EPPO, structură care a instrumentat dosarul lui Cătălin Hideg.

    (Te-ar putea interesa și: PEDEPESE MAI MARI PENTRU PEDOFILI ȘI PĂRINȚII CARE SE DROGHEAZĂ!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA