19.1 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    SUA adaugă taxa pe kilometraj! Schimbare majoră in rândul șoferilor americani!

    Statele americane caută soluții pentru a compensa pierderile de venituri din taxele pe carburanți, pe măsură ce vehiculele electrice devin din ce în ce mai populare.

    Un exemplu în acest sens este California, care testează un nou concept de „taxă pe kilometraj” pentru a înlocui tradiționala taxă pe benzină.

    California lansează un program pilot pentru taxa pe kilometraj

    Veniturile provenite din taxele pe benzină, folosite în mod tradițional pentru întreținerea drumurilor, sunt în scădere din cauza creșterii numărului de vehicule electrice.

    (Citește și: CUM ARATĂ ELICOPTERUL ÎN CARE A MURIT PREȘEDINTELE IRANULUI!)

    Statul California, care se bazează semnificativ pe aceste taxe, a demarat un program pilot pentru a evalua fezabilitatea unei taxe de drum bazate pe numărul de kilometri parcurși de șoferi.

    Această inițiativă, conform Agenției de Transport a statului California (CalSTA), ar putea aduce economii pentru unii automobiliști în anumite circumstanțe.

    Detalii ale programului pilot

    Programul este opțional, iar participanții pot primi până la 400 de dolari în stimulente pentru a ajuta la testarea sistemului.

    Participanții vor experimenta diferite tarife de taxare rutieră și vor oferi feedback despre experiența lor.

    Pentru a-și raporta kilometrajul, aceștia pot alege între mai multe metode: introducerea manuală a kilometrajului, utilizarea unui dispozitiv plug-in de bord cu sau fără GPS, sau telematică la bordul vehiculului fără GPS.

    (Citește și: PREȘEDINTELE IRANULUI A MURIT!)

    Context legislativ și implicații economice

    Explorarea surselor alternative de venituri a fost inițiată printr-o lege a Senatului din 2014, care a subliniat importanța găsirii unor alternative la taxa pe benzină.

    Președintele Joe Biden și-a propus ca 50% din vânzările de vehicule noi să fie electrice până în 2030, obiectiv susținut prin reducerea costului vehiculelor electrice și extinderea infrastructurii de încărcare.

    De la începutul mandatului său, vânzările de vehicule electrice au crescut de patru ori, cu peste 4,5 milioane de astfel de vehicule pe drumurile americane.

    Impactul asupra Californiei

    Deși procentul de vehicule electrice este încă relativ mic, impactul asupra veniturilor statului este semnificativ.

    California, cu cel mai mare număr de vehicule electrice înregistrate, resimte deja presiunea financiară, ceea ce a dus la dispariția surplusului bugetar.

    Acest experiment din California ar putea servi drept model pentru alte state care se confruntă cu aceleași provocări, oferind o soluție viabilă pentru finanțarea infrastructurii rutiere în era vehiculelor electrice.

    (Te-ar putea interesa și: DONALD TUSK DEZVĂLUIE ARESTAREA A 9 PERSOANE ACUZATE DE SABOTAJ LA COMANDA RUSIEI)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA