20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Salariul minim crește la 3.700 de lei din iulie. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

    Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că, în urma discuțiilor cu Consiliul Național Tripartit, s-a decis creșterea salariului minim brut la 3.700 de lei, începând cu 1 iulie.

    „De la 1 iulie, salariul minim va crește la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menține până la sfârșitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiți de taxe.

    Suntem în direcția corectă către implementarea salariului minim european. Aceasta este decizia luată astăzi, alături de sindicate și patronate, în Consiliul Tripartit”, a declarat Marcel Ciolacu, conform România Liberă.

    În prezent, salariul minim brut este de 3.300 de lei, ceea ce înseamnă o creștere de 400 de lei.

    De asemenea, Guvernul s-a angajat ca până la sfârșitul anului 2024 să introducă salariul minim european, care ar urma să fie aproximativ 4.200 de lei, conform indicatorilor actuali.

    Acesta va reprezenta 50% din câștigul mediu și va fi calculat pe baza mai multor indicatori prognozați.

    Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a organizat consultări cu partenerii sociali pentru stabilirea modalității de implementare a Directivei UE nr. 2041/2022 privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

    (Te-ar putea interesa și: MEMBRII AUR AU ÎMPIEDICAT CONFERINȚA DE PRESĂ A LUI NICUȘOR DAN)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA