22.6 C
București
sâmbătă, iunie 29, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Donald Tusk dezvăluie arestarea a 9 persoane acuzate de sabotaj la comanda Rusiei

    Prim-ministrul polonez Donald Tusk dezvăluie că 9 persoane au fost recent arestate în Polonia pentru presupuse acte de sabotaj în favoarea serviciilor de informații ruse

    „Avem în prezent nouă suspecţi arestaţi, puşi sub acuzare, care au fost direct implicaţi în numele serviciilor ruse în acte de sabotaj în Polonia”, a declarat Tusk într-un interviu la televiziunea privată TVN24.

    „Este vorba atât de cetăţeni ucraineni, belaruşi, cât şi de (cetăţeni) polonezi”, a spus Tusk, adăugând că uneori aceste persoane erau recrutate din mediile de delincvenţi.

    (Citește și: DUEL LA DISTANȚĂ ÎNTRE TRUMP ȘI BIDEN: „JOE-ESCROCUL” VS „DEZECHILIBRATUL”)

    Astfel, aceste persoane sunt suspectate de „bătăi, incendii criminale și tentative de incendiere”, a adăugat premierul polonez.

    Sabotajul Rusiei: O anchetă internațională dezvăluie extinderea acțiunilor în Europa

    Conform declarațiilor lui Tusk, sabotajele efectuate de serviciile de informații ruse nu vizează doar Polonia, ci și Lituania, Letonia și, în cele din urmă, Suedia.

    O anchetă internațională este în desfășurare, a specificat el.

    Printre exemplele menționate se numără o tentativă de incendiere a unei fabrici de vopsele la Wroclaw, în vestul Poloniei, și incendiul unui magazin Ikea în Lituania.

    Donald Tusk: Reacții împotriva sabotajului rusesc în Polonia

    Donald Tusk promite o declarație publică în zilele următoare cu privire la acțiunile de sabotaj din Polonia.

    În mijlocul lunii mai, el a anunțat consolidarea serviciilor de informații poloneze în răspuns la eforturile Moscovei de destabilizare, alocând 100 de milioane de zloți (23,5 milioane de euro) pentru serviciile de contraspionaj civil și militar.

    (Citește și: PREȘEDINTELE IRANULUI A MURIT!)

    El a mai informat atunci că mai multe acte de sabotaj au fost dejucate, „datorită vigilenţei serviciilor noastre şi aliaţilor noştri”.

    Polonia: Arestarea suspectului și angajamentul în conflictul ucrainean

    Varșovia dezvăluie arestarea unui suspect implicat în comploturi legate de atentatele planificate împotriva lui Zelenski și a aliaților lui Navalnîi.

    De la debutul conflictului din Ucraina în februarie 2022, Polonia rămâne un susținător ferm al Kievului și un hub crucial pentru tranzitul armamentului occidental

    (Te-ar putea interesa și: CUM ARATĂ ELICOPTERUL ÎN CARE A MURIT PREȘEDINTELE IRANULUI!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA