19.1 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Cum arată elicopterul în care a murit președintele Iranului!

    Luni dimineață, presa iraniană a confirmat decesul președintelui Ebrahim Raisi. Acesta se afla la bordul unei aeronave Bell 212, fabricat în SUA.

    Conform Al Jazeera, Bell Helicopter (acum Bell Textron) a dezvoltat aeronava la sfârșitul anilor 1960 ca o actualizare a originalului UH-1 Iroquois pentru armata canadiană. Noul design folosea două motoare turboaxiale în loc de unul, oferindu-i o capacitate de transport mai mare.
    Conform documentelor de instruire ale armatei SUA, elicopterul a fost introdus în 1971 și a fost adoptat rapid atât de Statele Unite, cât și de Canada. Aparatul a fost proiectat proiectat să transporte echipamente pentru stingerea incendiilor aeriene și mărfuri, precum și să monteze arme.

    (Te-ar putea interesa și: PREȘEDINTELE IRANULUI A MURIT!)

    Rămășițele aeronavei în care a murit Ebrahim Raisi

    Elicopterul în care se afla președintele Iranului și ministrul de externe a fost reconfigurat pentru a transporta 15 persoane, inclusiv un pilot.
    Sancțiunile au făcut dificilă obținerea de noi piese sau noi aeronave pentru Iran.
    Cel mai recent accident fatal al unui Bell 212 a avut loc în septembrie 2023, când o aeronavă operată privat s-a prăbușit în largul coastei Emiratelor Arabe Unite, conform Flight Safety Foundation, o organizație non-profit axată pe siguranța aviației.

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA