29.8 C
București
luni, iulie 1, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    medici judecați după ce ar fi falsificat fișa unei paciente, în pandemie. Femeia, diagnosticată cu COVID-19 a murit!

    Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti sunt judecate pentru fals intelectual. În martie 2021, ar fi falsificat diagnosticul unei paciente cu simptome COVID-19 pentru a o interna în CF2, unitate non-COVID. Ulterior, pacienta a murit la Spitalul CF1, destinat tratării bolnavilor COVID.

    „Inculpatele au asigurat serviciul de gardă în Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti care, la data relevantă pentru cauza penală, nu era spital cu specific COVID, fiind interzisă internarea pacienţilor cu simptomatologie COVID în cadrul acestui spital. În baza probatoriului administrat, s-a reţinut că în data de 28.03.2021, în calitate de medici în specialitatea obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Clinic CF2 Bucureşti, cunoscând problemele respiratorii ale pacientei prezentate la camera de gardă, dar şi faptul că nu a fost efectuat triajul epidemiologic obligatoriu cu ocazia internării acesteia, au consemnat în foaia de observaţie, sub parafă şi semnătură, diagnosticul fictiv de «metroragii în climax», omiţând cu intenţie consemnarea simptomatologiei specifice infecţiei SARS-CoV 2”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1.

    (Te-ar putea interesa și: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ, ÎN DOSARUL UCIDERII LUI EMI PIAN. FRAȚII INTERLOPULUI, CONDAMNAȚI DEFINITIV!)

    Cele două doctoriţe au comis faptele în contextul în care legislaţia impunea triajul clinic şi epidemiologic în spaţii special amenajate, interzicând accesul pacienţilor suspecţi de infecţie cu SARS-CoV-2 în secţiile non-COVID şi direcţionându-i către spitalele COVID, conform ordinului de ministru.

    Procurorii de la Parchetul de pe lângă judecătoria Sectorului 1 au stabilit că „falsificarea înscrisului oficial s-a realizat în scopul internării pacientei în spitalul non-COVID CF2 şi, ulterior, de a crea premisa necesară transferului şi internării în secţia ATI a spitalului în care nu ar fi putut fi internat un pacient cu simptomatologie specifică infecţiei SARS-CoV-2”.

    Pacienta a fost transferată ulterior la Spitalul CF1 din Capitală, acolo unde s-a și stins din viață.

    (Citește și: FRAȚII FABIAN AU PRIMIT AREST LA DOMICILIU DUPĂ CRIMA DE LA PADINA!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA