29.6 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Premierul Slovaciei a fost împușcat!

    Politicianul a fost atacat după ședința de guvern. Robert Fico a fost împușcat și dus la spital.

    „Afară era o mulțime de oameni care așteptau și unul dintre ei a început să tragă. A fost imediat liniștit și reținut, securiștii l-au luat pe prim-ministru. Potrivit informațiilor noastre, trăgătorul ar fi trebuit să țintească însuși premierul, a spus că a fost împușcat. „descrie situația, un angajat extern al HN, care se află la fața locului.

    Știre în curs de actualizare…

    Update 23: 30

    Premierul Robert Fico a ieșit deja din operație, a declarat o sursă de încredere pentru Aktuality.sk. Starea lui ar trebui să fie stabilizată.

    Update 19:15

    O rană împușcată în abdomen poate fi fatală, dar și relativ inofensivă. Paramedicul Matej Polák a explicat acest lucru pentru Aktuality.sk.

    „Când cineva împușcă pe cineva în stomac, poate fi orice, de la nimic până la moarte în trei minute. Depinde ce va fi lovit în acea burtă. În abdomen, aorta sângerează într-un minut sau două. Te poate împușca în stomac chiar dacă nu ți se întâmplă nimic”, a conchis el, adăugând că doar informațiile despre împușcătura din stomac nu sunt suficiente.

    Potrivit informațiilor de la Aktualit, premierul a suferit trei răni împușcate, două la braț și una la stomac. Din acest motiv, este supus unei operații în spitalul Banská Bystrica.

    Update 17:35

    Prima imagine cu Premierul Slovaciei, după ce a fost împușcat

    Sursa foto: Jan Kroslak/TASR

    Update 17:25

    Update 17:05

    Mesajul care a apărut pe pagina de Facebook a lui Robert Fico

    Update 17:00

    Potrivit informațiilor de la Aktuality sk, premierul a fost împușcat în stomac și în mână. Făptuitorul era probabil un pensionar din Levice. Potrivit lui Denník N, viața premierului este în afara oricărui pericol.

    Update 16:59

    Elicopterul de salvare cu Robert Fico a aterizat la Spitalul Facultăţii FD Roosevelt din Banská Bystrica.

    Update 16:50

    Elicopterul de salvare cu Robert Fico a decolat de la Handlova și se îndreaptă spre Banská Bystrica. 

    Update 16:45

    „Am auzit trei sau patru împușcături. L-am văzut pe Fic ridicat de pe pământ. Ulterior, trăgătorul a fost calmat”, a descris incidentul pentru Aktuality.sk jurnalistul Daniel Vrazda. Potrivit sursei Aktualit, trăgătorul a fost reținut.

    Update 16:40 – Cine i-ar putea lua locul lui Robert Fico

    În cazul în care Robert Fico nu ar putea să își îndeplinească sarcinile de premier o perioadă mai lungă de timp, unul dintre vicepremieri ar trebui să îl înlocuiască. Absența prim-ministrului este parțial rezolvată prin Legea privind competențele, care prevede că, într-un astfel de caz, acesta este reprezentat de viceprim-ministrul, care este numit de prim-ministru. Acesta este convocat și apoi conduce ședințele guvernului.

    În prezent, în guvern există patru vicepreședinți. Unul dintre ei este ministrul apărării, Robert Kaliňák (Smer), și, întrucât acesta și prim-ministrul sunt din același partid, este posibil ca acesta să preia temporar responsabilitățile.

    Ministrul economiei, Denisa Saková (Hlas), este de asemenea vicepremier, la fel ca și colegul său de partid Peter Kmec, care este vicepreședinte pentru planul de redresare. Cel de-al patrulea viceprim-ministru este ministrul Mediului, Tomáš Taraba.

    Update 16:30

    Reacțiile liderilor politici din Slovacia nu au întârziat să apară.

    Președinta Slovaciei a transmis și ea un mesaj: „Sunt șocată. Îi doresc lui Roberto Fico multă putere în acest moment critic pentru a se însănătoși” este mesajul Zuzanei Čaputová.

    „Sunt șocat și îngrozit de împușcarea premierului Robert Fico în Handlová. Condamnăm fără echivoc și cu fermitate orice violență. Credem că premierul Fico va fi bine și că acest act teribil va fi clarificat cât mai curând posibil”, a declarat Michal Šimečka.

    Update 16:20

    Premierul a fost împușcat în stomac și în piept. Atacatorul ar fi strigat la el înainte de acțiune: „Robo, vino aici” și atunci a început împușcăturile. Potrivit Pluska, starea lui Robert Fico este foarte gravă.

    Purtătorul de cuvânt al Ministerului de interne, Matej Neumann a confirmat că: „Putem confirma că a avut loc o tentativă de asasinat asupra premierului”.

    Imaginile cu prinderea celui care a încercat să îl ucidă pe Robert Fico

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA