29.8 C
București
luni, iulie 1, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Isărescu despre tăierile bugetare: ”Corecțiile fiscale vor fi extrem de dificile…”

    Într-o conferință de presă, susținută miercuri, Muguru Isărescu a fost întrebat despre riscul privind deficitul bugetar în al enectoral, dar și cum vede evoluția asupra inflaței.

    ”Corecţia fiscală nu va fi uşoară, nu se poate face numai pe partea de cheltuieli. În momentul în care ai venituri sub 27% şi spui numai că ponderea salariilor, bugetarilor sunt ca pondere cele mai mari din Europa, nu ai în vedere un lucru esenţial, că sunt cele mai mari pentru că 27% este cel mai mic din Europa. Deci discuţiile după mine vor fi relativ dificile. Eu am participat la corecţii fiscale de câteva ori, inclusiv în calitate de premier. Mi-aduc aminte că în anul 2000 am încercat şi eu să fac nişte corecţii fiscale, să tai de ici, de colo. Şi am văzut că mi s-au părut cam mari la Ministerul de Interne. Ia mai corectaţi puţin aici. Şi a venit un reprezentant al Ministerului de Interne şi ne-a spus: haideţi, domn’ premier, ce vreţi să facem, să alergăm după hoţi cu bicicletele sau pe jos? N-avem nici bani de benzină. Ei cu bolid şi noi cu bicicleta.

    Deci, atenţie mare la încercarea de a tăia numai pe partea de cheltuieli şi făcând comparaţii care nu sunt potrivite. Mai mult nu pot să spun, într-un an electoral, am spus deja multe. Am spus-o pentru că am fost şi eu premier şi ştiu cât de greu este să faci o corecţie fiscală”, a declarat Mugur Isărescu.

    Ce spune Mugur Isărescu despre shrinkflation

    ”Opinia mea este daca apare și nu este pe pachet este o fraudă, și nu este ceva nou! Să ne aducem aminte de Cuza, cu ocaua mica, l-am prins cu ocaua mica e tot o forma de fraudă! Nu putem sa intervenim aici, sunt organe ale statului care se ocupă!” a mai declarat guvernatorul BNR.

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA