29.6 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Un funcționar al Primăriei Bacău prins in flagrant! 6.000 de Euro mită!

    Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău au inițiat acțiunea penală împotriva unui inculpat, care este funcționar public în cadrul Primăriei municipiului Bacău, la Direcția de Administrare a Bazelor Sportive.

    El este acuzat de luare de mită și trafic de influență, ambele infracțiuni fiind în conformitate cu articolul 38 alineatul 1 din Codul Penal. De asemenea, inculpatul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, măsura fiind luată duminică.

    (Citește și: AMENINȚARE SAU GLUMĂ LA ADRESA CANDIDAȚILOR DIN SUCEAVA? IOAN BIVOL: CINE CANDIDEAZĂ IMPOTRIVĂ AJUNGE AȘA! VIDEO)

    În cursul zilei de sâmbătă, inculpatul a primit 4.000 de Euro

    „În fapt, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău au documentat activitatea infracţională în cauză, rezultând următoarele:

    • La finalul lunii aprilie 2024 și pe data de 10.05.2024, în calitate de funcționar public la Primăria municipiului Bacău, în cadrul Direcției de Administrare a Bazelor Sportive, inculpatul a cerut unui cetățean suma de 2000 de euro pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu referitoare la întocmirea documentelor care să ateste prestarea muncii în folosul comunității de către acesta, conform deciziei instanței. În data de 11.05.2024, el a primit efectiv această sumă în acest scop.
    • La finalul lunii aprilie 2024 și pe data de 10.05.2024, în calitate de funcționar public la Primăria municipiului Bacău, în cadrul Direcției de Administrare a Bazelor Sportive, inculpatul a cerut aceleiași persoane suma de 4000 de euro pentru a interveni în favoarea acesteia pe lângă un alt funcționar public din instituție. Acesta avea atribuții de serviciu referitoare la întocmirea documentelor care să ateste prestarea de către cel din urmă a muncii în folosul comunității, conform deciziei instanței.
    • Prin promisiunea de a remite sumele de bani, inculpatul a sugerat că poate influența funcționarul pentru a semna documentele necesare, confirmând astfel prestarea muncii neremunerate în folosul comunității. Aceste aspecte sunt evidențiate în comunicatul de presă al Direcției Generale Anticorupție (DGA).

    (Citește și: ROMÂNII SCAPĂ DE VIZELE PENTRU SUA! MARCEL CIOLACU A FĂCUT ANUNȚUL!)

    Conform reprezentanților DGA, inițierea acțiunii penale este o fază a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală.

    Scopul acestei etape este de a crea un cadru procesual pentru administrarea probelor, activitate care, în nicio circumstanță, nu poate încălca principiul prezumției de nevinovăție.

    Reacția primarului Lucian Stanciu Viziteu 

    Primarul Municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, a subliniat hotărât că nu va tolera corupția în cadrul instituției pe care o conduce și că va lua toate măsurile necesare pentru prevenirea și identificarea promptă a unor astfel de comportamente. Declarația sa vine în urma arestării în flagrant a unui angajat al Primăriei Bacău, surprins în timp ce primea o mită în valoare de 6.000 de euro.

    „Strategia anticorupţie implementată la nivelul Primăriei Municipiului Bacău dă roade! În urma colaborării cu organele judiciare, sâmbătă, 11 mai 2024, în timpul lui liber, un angajat al Primăriei Bacău a fost prins în flagrant săvârşind o faptă de corupţie. În acest moment procedurile judiciare sunt în derulare, iar angajatul este suspendat din funcţie. Aşa cum am spus de la început, nu voi tolera faptele de corupţie în Primăria Bacău şi vom lua toate măsurile necesare să prevenim şi să depistăm din timp orice tentativă de fapte de corupţie”, a afirmat Lucian Stanciu Viziteu

    Edilul USR a mai spus că „„doar în acest mod ne putem asigura că banii băcăuanilor şi interesele lor sunt protejate”.

    „Aviz tuturor amatorilor, şi din afara Primăriei, care ar vrea să convingă vreun funcţionar să încalce legea. Suntem cu ochii pe voi!”, a mai avertizat Viziteu.

    (Te-ar putea interesa și: MARCEL CIOLACU, RĂSPUNSUL LA JIGNIREA LA ADRESA MOLDOVENILOR!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA