20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Noua lege a evaziunii! Ciolacu: la bugetul statului din evaziunea fiscală depistată n-am încasat nimic!

    Premierul Marcel Ciolacu descrie noua lege împotriva evaziunii fiscale drept „o soluție de tranziție” menită să aducă fonduri în buget. A explicat că, deși evaziunea fiscală a fost depistată de ani de zile, recuperarea banilor la bugetul statului nu s-a realizat.

    „Până într-un milion de euro plăteşti, dar fapta rămâne. Dacă ai mai făcut acest lucru, te duci direct la puşcărie, indiferent de sumă. Acum, pentru o evaziune fiscală de 3.000 de euro să coste un dosar 25.000 de euro şi să stea în judecată până se prescrie, eu cred că nu avem o eficienţă.

    (Citește și: SEBASTIAN BURDUJA: CRITICI ASPRE LA ADRESA LUI NICUȘOR DAN ȘI GABRIELEI FIREA PENTRU ADMINISTRAȚIA BUCUREȘTIULUI)

    Dezbaterea privind evaziunea fiscală: practică europeană, opinii variate, încasări bugetare incerte

    Este o practică europeană în acest moment. Sunt păreri pro şi contra, cum e normal să fie. Haideţi să vedem, totuşi, ce bani vom încasa la bugetul statului.

    (Citește și: CIOLACU AFIRMĂ CĂ TARIFELE LA GAZE NATURALE ȘI ELECTRICITATE AU ÎNREGISTRAT O SCĂDERE: „INTERVENȚIA GUVERNULUI A FOST CORECTĂ!”)

    Până în acest moment, la bugetul statului din aşa-zisa evaziune fiscală depistată n-am încasat nimic. Pentru că stăm în procese de 7-8 ani de zile”, a declarat Marcel Ciolacu sâmbătă, la Constanţa, referindu-se la noile reglementări privind pedepsele pentru evaziunea fiscală.

    Reglementări noi pentru evaziune fiscală, adunând fonduri și evitând dosarele mici

    Marcel Ciolacu a explicat că noile reglementări privind evaziunea fiscală reprezintă „o soluție de tranziție” cu scopul de a aduna fonduri în buget.

    (Citește și: DEBUTUL CAMPANIEI ELECTORALE ȘI REGULILE PARTIDELOR POLITICE: CE TREBUIE RESPECTAT ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ )

    „Există un număr excesiv de dosare pentru sume mici, cum ar fi 5.000 de euro, 1.000 de euro, care mai mult încurcă. Eu, ca prim-ministru, prefer să adun banii pentru statul român. Acesta este scopul meu.

    Este responsabilitatea judecătorilor și procurorilor să aplice legea penală. Eu nu sunt implicat în acest proces”, a declarat Marcel Ciolacu.

    Lege promulgată pentru combaterea evaziunii fiscale, inițiată de Ciolacu și Ciucă

    Vineri, Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, care vizează consolidarea capacității de combatere a evaziunii fiscale și modificarea unor acte normative.

    Legea dezincriminează evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro, dacă acesta este plătit integral plus 15%.

    USR și Forța Dreptei au contestat legea la Curtea Constituțională, dar pe 19 martie sesizarea lor a fost respinsă, iar actul normativ a fost declarat constituțional.

    (Te-ar putea interesa și: SCHIMBĂRI ÎN PREFERINȚELE ELECTORALE PENTRU PRIMĂRIA CAPITALEI: BURDUJA ÎN CREȘTERE, PIEDONE ÎN SCĂDERE, FIREA ȘI NICUȘOR DAN, SURPRIZE!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA