20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Cum s-a văzut aurora boreală pe cerul Romaniei! Explicațiile astrofizicienilor

    Aurora boreală a fost vizibilă noaptea trecută în România, ca urmare a unei furtunii geomagnatice puternice, și multe imagini impresionante cu fenomenul rar au apărut pe rețelele de socializare.

    Noaptea trecută, aurora boreală a strălucit în zonele din emisfera nordică, acolo unde de obicei nu putea fi remarcată

    (Te-ar putea interesa și: OPERAȚIUNE DE AMPLOARE MARCA D.I.I.C.O.T: 12 PERSOANE REȚINUTE ÎN CLUJ-NAPOCA)

    Intensitate unică în ultimele sute de ani

    Intensitatea la care această auroră boreală a fost văzută în România este unică în ultimele sute de ani, după cum spune dr. Adrian Şonka, astronom în cadrul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.

    (Te-ar putea interesa și: DATORIA GUVERNAMENTALĂ A ROMÂNIEI A CRESCUT. LA CE SUMĂ URIAȘĂ S-A AJUNS!)

    “Acum s-a văzut din România aurora boreală, aşa cum nu s-a mai văzut de sute de ani. Noi nu avem până acum vreo informaţie din istorie sau din datele noastre, cum că s-ar mai fi văzut în felul acesta din România vreodată. Cu lucrul acesta suntem de acord cam toţii cei care am observat-o”, a declarat Adrian Şonka, pentru Agerpres.

    El face o clară distincție între fotografiile aurorii boreale și ceea ce este perceput în realitate, evidențiind că, în special pentru cei care nu au avut ocazia să observe acest fenomen în persoană, imaginile surprinse pot părea mai spectaculoase decât experiența directă.

    “Pozele mint un pic, pentru că aparatul e sensibil la roşu şi la verde – la roşu mai ales. Cu ochiul liber, culorile nu erau chiar atât de intense. Se vedeau numai după ce te obişnuiai cu întunericul“ a mai mai adăugat Adrian Șonka.

    (Citește și: SEBASTIAN BURDUJA: CRITICI ASPRE LA ADRESA LUI NICUȘOR DAN ȘI GABRIELEI FIREA PENTRU ADMINISTRAȚIA BUCUREȘTIULUI

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA