20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    După cinci ani, medicul care a aruncat un copil la gunoi, față in față cu părinții: „Nu simt niciun regret!”

    Părinții unui bebeluș, care a fost aruncat la gunoi de un medic ginecolog, și doctorul acuzat de tentativă de omor calificat s-au întâlnit într-o sală de judecată după mai bine de cinci ani.

    Medicul susține, cu aroganță, că nu are nimic de spus, în timp ce fetița, salvată miraculos de o asistentă, suferă de grave sechele din cauza lipsei de oxigen.

    Cine este medicul criminal

    Florian Robe, un medic renumit de la Maternitatea Polizu, a fost numit. Acum cinci ani, Marina Pletoiu își plasa toate speranțele în îndemânarea lui.

    (Te-ar putea interesa și: MEDICII FAC ANUNȚUL DESPRE STAREA DE SĂNĂTATE A LUI FLORIN PIERSIC: ”SE PREZINTĂ CU O STARE GENERALĂ GRAVĂ…”)

    După ani de încercări nereușite, a devenit mamă pentru prima dată. Cu toate acestea, bucuria de a-și ține primul copil în brațe a devenit rapid un coșmar. În timp ce mama era pe masa de operație, soțul ei primea o veste devastatoare.

    „M-a luat de umăr, aşa, prieteneşte – să zic – şi mi-a zis că nu putem face nimic, trebuie să salvăm mămica. Sunteţi tineri, faceţi altul”, a declarat Adrian Pletoiu, tatăl fețiței salvate.

    Cum a supraviețuit bebelușul abandonat timp de 14 ore

    La scurt timp, părinții au primit vestea că fetița lor născută prematur a decedat. În realitate, bebelușul fusese abandonat, fiind considerat mort. Timp de peste 14 ore, fără niciun ajutor medical, nou-născutul a luptat să supraviețuiască, până când o asistentă a observat semne vitale.

    „Toţi medicii, toate aistentele mă făceau să cred că e o minune şi că a înviat, fiind Săptămâna Mare a Paştelui. Şi, practic, m-au păcălit cu ideea asta. Mi-a plăcut să cred lucrul ăsta”, a declarat Marina Nicoleta Pletoiu, mama fetiţei.

    Adevărul a iesit la iveală la betezul copilului

    „În momentul în care am botezat-o pe cea mică – al doilea botez – asistenta care a găsit-o i-a spus prietenei mele adevărul. Dar nu a putut să mi-l spună şi mie. Eu nu l-am aflat decât la un an şi ceva, aproape de doi ani”, îşi aminteşte femeia.

    S-au dus la medic pentru a-i cere explicații, dar nu au primit nicio justificare, mai ales că fetița a suferit grave sechele după orele lungi petrecute fără îngrijiri medicale.

    „Necesită ore de terapie, necesită ore de logopdie”, precizează tatăl fetiţei.

    Medicul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor

    „Nu își manifestă niciun regret”, mărturisește Nicoleta Pletoiu, cu lacrimi în ochi.

    Procesul în care doctorul este acuzat că a abandonat un copil născut prematur este în faza preliminară a camerei de judecată.

    În cazul în care va fi găsit vinovat, cadrul medical se expune la o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

    (Citește și: ACUZAȚII DE CORUPȚIE ÎN PRIMĂRIA BOTOȘANI: PRIMARUL COSMIN ANDREI, ÎN FAȚA INSTANȚEI PENTRU FAVORIZAREA UNEI AMANTE ÎN PROCESUL DE ANGAJARE)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA