6 C
București
joi, noiembrie 21, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Debutul Campaniei Electorale și Regulile Partidelor Politice: Ce Trebuie Respectat în Această Perioadă

    Debutul Campaniei Electorale și Regulile Partidelor Politice: Ce trebuie respectat în această perioadă. Biroul Electoral Central a anunțat că, începând de vineri, 10 mai, începe oficial campania electorală pentru alegerile din 9 iunie și a transmis regulile pe care toate partidele politice trebuie să le respecte începând de atunci.

    Pentru mai multe informaţii, BEC recomandă accesarea site-ului Biroului Electoral Central www.bec.ro

    Campania electorală incepe în data de 10 mai

    Prin urmare, campania electorală pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie începe la 10 mai și se încheie sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 7:00.

    Regulile campaniei electorale

    De asemenea, conform regulilor în vigoare, este interzisă utilizarea mesajelor sau sloganurilor discriminatorii sau de incitare la ură și intoleranță, precum și orice forme de defăimare sau instigare la conflict religios sau etnic.

    (Citește și: RAREȘ BOGDAN, DEZVĂLUIRE DE ULTIMUL MOMENT: ‘KLAUS IOHANNIS VA OCUPA O FUNCȚIE FOARTE IMPORTANTĂ ÎN EUROPA’)

    Apelul Biroului Electoral Central către Competitorii Electorali pentru respectarea regulilor și prevenirea dezinformării

    Biroul Electoral Central îndeamnă cu fermitate competitorii electorali să respecte regulile generale referitoare la desfășurarea campaniei electorale, să adopte un discurs echilibrat, sincer și constructiv, și să evite distorsionarea sau manipularea informațiilor pentru a preveni propagarea știrilor false, acțiunilor de dezinformare și a oricăror abateri care ar putea afecta buna desfășurare a procesului electoral, conform comunicatului de presă al instituției.

    (Citește și: 12 MILIOANE DE LEI AJUTOR PENTRU ASTUPAREA GĂURII DE LA SLĂNIC!)

    Mesajele politice și discursurile electorale ale competitorilor trebuie să fie construite în modul cel mai favorabil pentru a asigura respectarea și promovarea principiilor democrației și pentru a contribui la instaurarea unui climat de integritate în cadrul campaniilor electorale. Acestea ar trebui să fie orientate spre respectarea atât a altor competitori, cât și a alegătorilor.

    Birourile electorale de circumscripție sunt responsabile de monitorizarea corectitudinii desfășurării campaniei electorale în aria lor de competență și de soluționarea plângerilor referitoare la obstacolele întâmpinate de partide politice, organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțe politice, alianțe electorale sau candidați independenți în desfășurarea campaniei electorale conform prevederilor legale, inclusiv plângerile privind încălcările altor reglementări legale aplicabile.

    Aplicarea sancțiunilor în caz de încălcare a legii

    Încălcarea normelor legale atrage aplicarea sancţiunilor contravenţionale ori penale, după caz.Desfăşurarea campaniei electorale în audiovizual se realizează în conformitate cu prevederile Legii nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, ale Legii nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, ale Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 149 din 3 aprilie 2024 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2024 şi ale Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 150 din 3 aprilie 2024 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2024.

    Pentru mai multe informaţii, BEC recomandă accesarea site-ului Biroului Electoral Central www.bec.ro.

    (Te-ar putea interesa și: CIOLACU AFIRMĂ CĂ TARIFELE LA GAZE NATURALE ȘI ELECTRICITATE AU ÎNREGISTRAT O SCĂDERE: „INTERVENȚIA GUVERNULUI A FOST CORECTĂ!”

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA