29.6 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Ciolacu afirmă că tarifele la gaze naturale și electricitate au înregistrat o scădere: „Intervenția Guvernului a fost corectă!”

    Joi, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că tarifele la gaze naturale și electricitate au înregistrat o scădere în luna aprilie. Apreciind acest aspect, Ciolacu a argumentat că acțiunile Guvernului au fost adecvate.

    Datorită noilor modificări aplicate la mecanismul de plafonare a prețurilor pentru energie și gaze la sfârșitul lunii martie, facturile pentru gaze naturale au înregistrat o reducere de 25% în luna aprilie, iar cele pentru electricitate cu 15%, în comparație cu prețurile maximale stabilite.

    (Citește și: RAREȘ BOGDAN A RĂSPUS! CINE SUNT ,,MAMI ȘI TATI,,)

    Guvernul adoptă modificări majore pentru sprijinirea consumatorilor de energie

    Aceste date confirmă corectitudinea și justificarea intervenției Guvernului în favoarea românilor”, a declarat prim-ministrul la începutul ședinței de guvern.

    (Te-ar putea interesa și: RAREȘ BOGDAN, DEZVĂLUIRE DE ULTIMUL MOMENT: ‘KLAUS IOHANNIS VA OCUPA O FUNCȚIE FOARTE IMPORTANTĂ ÎN EUROPA’)

    Guvernul a adoptat, pe 28 martie, modificări ale OUG 27/2022 prin care a fost eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi a fost actualizată schema de sprijin pentru toţi consumatorii de energie electrică şi gaze naturale.

    Ministrul Energiei pledază pentru reducerea costurilor la energie: Argumente și angajament

    Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a afirmat: „Ne-am angajat să aducem facturi mai mici la electricitate și gaze naturale. Am subliniat public, pe 28 martie, după ședința de Guvern, că românii vor beneficia de costuri mai reduse la energie. Am argumentat ferm și bine fundamentat pe baza analizelor pe care le-am efectuat și pe care le-am susținut prin actualizarea mecanismului de compensare-plafonare (OUG 27/2022). Ceea ce am considerat a fi o certitudine încă de la momentul implementării noului mecanism în Guvern se confirmă acum prin facturi. Am susținut întotdeauna că statul ar trebui să intervină acolo unde este necesar, când este necesar și în ce mod este necesar. Nu este necesar să perturbăm întregul sistem, ci să evaluăm, să analizăm și să aplicăm cu rațiune. Continuăm să protejăm facturile românilor.”

    A mai adăugat că, conform unui comunicat emis de minister, românii se numără printre cei care plătesc printre cele mai scăzute tarife din Uniunea Europeană pentru energie electrică și gaze naturale.

    Românii se bucură de tarife competitive în UE: Datele Ministerului Energiei

    În a doua jumătate a anului 2023, cele trei țări cu cele mai reduse tarife la gaze naturale pentru consumatorii casnici din Uniunea Europeană au fost Ungaria, Croația și România. În ceea ce privește gospodăriile din UE, prețurile la energie electrică în aceeași perioadă au fost cele mai mici în Ungaria, Bulgaria, Malta, Croația și România.

    (Te-ar putea interesa și: 12 MILIOANE DE LEI AJUTOR PENTRU ASTUPAREA GĂURII DE LA SLĂNIC!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA