29.6 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Rareș Bogdan, dezvăluire de ultimul moment: ‘Klaus Iohannis va ocupa o funcție foarte importantă în Europa’

    Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, subliniază că președintele României este respectat și în afara țării.

    Conform afirmațiilor sale, acesta se bucură de sprijin la nivel internațional și vizează ocuparea unei poziții de mare importanță în cadrul instituțiilor europene.

    Ce va face Iohannis după prezidențiale

    Rareș Bogdan consideră că Klaus Iohannis este un candidat adecvat pentru funcția de președinte al Consiliului European. Bogdan argumentează că Iohannis este o figură cu rezonanță internațională, beneficiind de relații semnificative și sprijin nu numai din partea PPE, ci și din partea grupului Renew, sub conducerea lui Emmanuel Macron.

    (Citește și: FLORIN CĂLINESCU: ESTE O MIZERIE CE A FĂCUT IOHANNIS CU POSTUL DE PROFESOR)

    Întrebat dacă există posibilitatea ca social-democrații din România și din Parlamentul European să susțină candidatura lui Klaus Iohannis pentru președinția Consiliului European, Rareș Bogdan a ezitat să ofere un răspuns direct, dar a indicat că există perspective în această direcție.

    Cinci funcții potrivite pentru Iohannis

    Există patru funcții importante și apare a cincea, comisarul european pe apărare. Este dorit de Sikorski, actualul ministru de Externe al Poloniei. Și este posibil să o obțină, Polonia insistă asupra acestui lucru. România joacă pe mai multe planuri. Celelalte funcții cheie sunt: președintele Parlamentului European, președintele Consiliului European, înaltul reprezentant și președintele Comisiei Europene. Președintele Comisiei este cel mai importantă, este practic primul ministru al Europei. Funcția este dorită de PPE, care este singurul partid care nu numai că își păstrează numărul de europarlamentari, dar chiar crește la 190-195. S&D scade la 135-150, Renew scade cel mai mult la 75-80, Verzii se prăbușesc la sub 30. Singurul grup mare, în afara de grupurile suveraniste, este PPE din care face parte și PNL, poziționându-se pe locul 3 sau 4“, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

    Rareș Bogdan indeamnă românii să iasă la vot

    Rareș Bogdan a concluzionat, îndemnând românii să participe la votul pentru alegerile europarlamentare: „Sper că cetățenii români ne vor susține în eforturile noastre europene, deoarece avem nevoie de o echipă solidă la nivelul Parlamentului European. Având 720 de colegi în aceeași echipă, putem realiza multe lucruri pentru România.”

    (Te-ar interesa și: PIEDONE, ADVERSARUL NUMĂRUL 1 AL LUI NICUȘOR DAN!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA