29.6 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Primăria Craiova în așteptarea acordului de mediu pentru Parcul Cernele: Planurile includ exproprieri

    Primăria Craiova propune transformarea bălții Cernele într-un parc, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, parte a strategiei de dezvoltare urbană.

    Proiectul se află în faza de studiu de fezabilitate, iar Primăria Craiova a comunicat public despre avizul obținut de la Administrația Bazinală de Apă Jiu. De asemenea, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj a anunțat depunerea solicitării pentru obținerea acordului de mediu pentru această investiție.

    Proiectul Primăriei Craiova și demersurile pentru acordul de mediu

    Modernizarea infrastructurii verzi-albastre în Craiova: Proiectul Parcului Cernele, inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Polului de Creștere Craiova, acoperă o suprafață de 62.584 mp.

    În cadrul proiectului se prevede și amenajarea unei parcări și a unei căi de acces, impunându-se astfel necesitatea exproprierilor.

    Primăria propune un acces mixt pietonal și carosabil în incinta parcului, pentru a permite atât accesul pietonal, cât și ocazionalul trafic auto necesar pentru lucrările de întreținere.

    Aceasta implică amenajarea de trotuare și parcări pe un teren adiacent, deținut în prezent în proprietate privată, necesitând astfel exproprieri pentru transferul acestuia în proprietatea statului.

    Primăria vrea să amenajeze pe acest teren 35 de locuri de parcare.

    Cum se va amenaja parcul Cernele

    Potrivit detaliilor proiectului, Primăria urmărește să creeze în parcul viitor un lac, prin decolmatarea bălții existente și amenajarea unei suprafețe de apă pentru activități recreative și pescuit.

    Planurile includ și instalarea unui ponton plutitor și a unui punct de observație cu o zonă debarcader.

    Se impun lucrări ample pentru transformarea spațiilor verzi, inclusiv defrișarea vegetației existente, modelarea terenului și plantarea diversificată de gazon, pajiști, plante perene, arbori și arbuști.

    În plus, proiectul pentru viitorul parc prevede amenajarea unei piste de biciclete pe o lungime de 1,4 kilometri.

    Alături de lac și spațiile verzi, Parcul Cernele va găzdui o zonă de sport cu echipamente de fitness în aer liber, accesibile inclusiv persoanelor cu dizabilități, și un loc de joacă pentru copii.

    Investiția totală se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, iar planul de implementare propus este de 24 de luni.

    În aceeași perioadă, Primăria a solicitat, de asemenea, acordul APM Dolj pentru proiectul de regenerare urbană a Pieței Mihai Viteazu și a zonei 1 Mai, în cadrul programului REGENERATE

    (Te-ar putea interesa și: FLORIN CĂLINESCU: ESTE O MIZERIE CE A FĂCUT IOHANNIS CU POSTUL DE PROFESOR)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA