20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Armata israeliană a dispus ca locuitorii palestinieni din zona Rafah să fie evacuați.

    Armata israeliană a îndemnat palestinienii din sectoarele estice ale Rafah să se relocheze într-o „zonă umanitară” în apropiere, semnificând începutul unei evacuări a civililor înaintea unei posibile operațiuni terestre în orașul din sudul Fâșiei Gaza, conform rapoartelor Reuters și AFP.

    Conform unui comunicat al armatei, se va utiliza o varietate de mijloace, inclusiv postere, mesaje text, apeluri telefonice și anunțuri în media, pentru a încuraja deplasarea graduală a civililor către zonele desemnate.

    Potrivit unei relatări de la postul de radio al armatei, evacuările sunt concentrate spre cartierele periferice ale Rafah, de unde palestinienii sunt îndreptaţi spre oraşele de corturi din Khan Younis şi Al Muwassi, aflate în apropiere.

    La şapte luni de la lansarea ofensivei sale împotriva Hamas, Israelul a anunţat că la Rafah se află mii luptători islamişti palestinieni ai mişcării şi că victoria este imposibilă fără a cuceri oraşul.

    Cu peste un milion de palestinieni strămutați în Rafah, perspectivele unei operațiuni militare cu potențialul de a provoca un număr semnificativ de victime îngrijorează statele occidentale și Egiptul vecin, conform rapoartelor Reuters.

    (Citește și: ROMÂNIA, ÎN TOP 3 CEA MAI MICĂ SPERANȚĂ DE VIAȚĂ DIN UE)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA