29.8 C
București
luni, iulie 1, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Miracolul din sâmbăta mare, în direct din Ierusalim! Când va ajunge Lumina Sfântă în românia!

    În aceste momente, în Ierusalim, în cel mai important loc pentru milioane de creștini din întreaga lume are loc slujba în care se va aprinde Lumina Sfântă în Sâmbăta Mare. AVMNews vă transmite imagini live de la cel mai important eveniment pentru creștini.

    Miracolul Luminii Sfinte

    În fiecare an de Paște, la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12:30 și 14:30, Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei. Deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care, conform tradiției, coboară din cer. Această manifestare divină, care variază în aspect în fiecare an, este considerată un simbol al harului divin și nu provoacă arsuri în primele minute.

    (Te-ar putea interesa și: CELE MAI FRUMOASE URĂRI DE PAȘTE ÎN 2024! CE MESAJE LE POȚI TRIMITE CELOR DRAGI!)

    Verificări riguroase și solemnitate

    Sfântul Mormânt este supus unor inspecții riguroase încă din Vinerea Mare, imediat după Prohod. Pentru a exclude orice suspiciune de înscenare, polițiști civili, non-creștini, inspectează încăperea. Patriarhul Ierusalimului aduce Lumina credincioșilor, iar momentul este însoțit de solemnitate și respect pentru tradiție. După desfășurarea slujbei, Patriarhul se îndreaptă spre Sfântul Mormânt, fiind supus unor verificări amănunțite în prezența martorilor. Apoi, în singurătate, el pătrunde în încăperea sacrală, aducând lumina credinței într-un moment solemn și transcendent.

    Când va ajunge Lumina Sfântă în România

    Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Aceasta va fi oferită delegaților eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Ulterior, centrul eparhial, prin protopopiate, va distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor. Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală la ora 19:00, marcând astfel începutul solemn al Învierii.

    (Citește și: ULTIMA ZI DE CUMPĂRĂTURI PENTRU PAȘTE ÎN TÂRGU MUREȘ: PREȚURI CONSTANTE, CERERE SCĂZUTĂ)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA