29.8 C
București
luni, iulie 1, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Românii au golit rafturile cu vopsea de ouă! Au lăsat în urmă doar ambalajele!

    În vinerea mare, de pe rafturile magazinelor a dispărut vopseaua de ouă. La standurile special amenajate au rămas doar cutiile goale.

    Gospodinele care nu au apucat să vopsească ouă pentru Paște în joia mare, au acum de căutat ore întregi celebra vopsea de ouă.

    (Te-ar putea interesa și: PENSIONARII PRIMESC PENSIILE ÎNAINTE DE PAȘTE!)

    Cât costă vopseaua de ouă în 2024

    Dacă în anii trecuți, prețul colorantulului pornea de la un leu pachetul, cel mai ieftin anul acesta este 3 lei. Pe rafturile magazinelor se găsește în vinerea mare, doar cel mai scump pachet, al cărui preț este de aproape 20 de lei.

    Românii au lăsat în urmă doar cutiile goale

    În vinerea mare, la raftul special amenajat pentru vopsea de ouă, au rămas doar cutiile goale, plicurile cu colorant fiind furate.

    Cum poți vopsi ouă fără colorant

    Ouăle pot fi înroșite folosind ceapă roșie sau sfeclă roșie. Ouăle galbene se obțin prin turmeric, iar cele albastre din varză roșie. Cafeaua măcinată dă culoare cafenie, iar ouăle verzi se fac cu frunze de urzică sau spanac. Procedura este similară cu vopsirea cu ceapă roșie sau sfeclă. Cojile de ceapă sau sfecla, se fierb timp de o oră, lichidul roșiatic se strecoară și se amestecă cu sare. Ouăle se fierb în acest amestec timp de 10 minute, apoi se adaugă oțet și se lasă la răcit 20 de minute. Se pun apoi în cofrag, se ung cu ulei pentru luciu.

    (Citește și: CÂT COSTĂ MASA DE PAȘTE ÎN 2024! AVMNEWS A FĂCUT CALCULELE!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA