30.7 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Operațiunea Conversus: Combaterea Traficului de Arme de către Poliția Română și Partenerii lor Europeni

    Poliția Română a coordonat o operațiune la nivel european pentru prevenirea și combaterea traficului de arme, concentrându-se în special pe cele de alarmare și semnalizare susceptibile de a fi modificate în arme letale.

    Un total de 1.388 de arme, deținute ilegal, au fost confiscate în cadrul acestei operațiuni. Desfășurată pe parcursul anului 2023 și începutul anului 2024. Operațiunea a fost materializată prin acțiunea conjunctă din luna februarie 2024, sub coordonarea Europol, în colaborare cu Comisia Europeană, implicând autoritățile de aplicare a legii din 16 state partenere.

    Arestări și confiscări

    Astfel, la nivel european, operațiunea a implicat executarea a peste 600 de mandate de percheziție domiciliară, rezultând în 107 arestări și confiscarea a 1.388 de arme, atât letale, cât și neletale, deținute ilegal. În plus, au fost confiscate 60.192 de bucăți de muniție letală și neletală de diverse calibre, precum și aproximativ 19,5 kilograme de droguri, inclusiv heroină, cocaină și canabis.

    De asemenea, Poliția Română, prin structurile de arme, explozivi și substanțe periculoase, a efectuat 556 de percheziții domiciliare, confiscând 800 de arme neletale supuse autorizării, printre care 75 de pistoale cu gaze destinate autoapărării, și 57.520 de elemente de muniție letală și neletală, de diverse calibre, deținute ilegal.

    Armele de tip Airsoft reprezintă un potențial pericol pentru autorități

    Armele care folosesc cartușe cu gaze au devenit din ce în ce mai populare printre persoanele implicate în activități infracționale, fiind ușor de procurat și de convertit în arme letale.

    La aceste acțiuni au participat 16 state: România, Bulgaria, Belgia, Germania, Grecia, Letonia, Portugalia, Slovenia, Suedia, Albania, Moldova, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia, Ucraina și Marea Britanie.

    (Citește și: RAZIE DE AMPLOARE ÎN CLUBURILE DIN BUCUREȘTI!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA