30.7 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    DOSARE PENALE PENTRU CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI ÎN MARAMUREȘ!

    În decursul ultimelor două săptămâni, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au confiscat peste 30.000 de pachete de țigarete, evaluate la peste 80.000 de euro.

    În lupta împotriva contrabandei cu țigări, polițiștii din cadrul I.P.J. Maramureș sunt angajați în mod constant. Prin activitățile desfășurate și prin implicarea în dosarele penale, aceștia contribuie la reducerea acestor infracțiuni.

    Poliția a efectuat cercetări și a emis mai multe mandate de aducere

    În decursul celor două săptămâni recente, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Baia Mare și Sighetu Marmației, au efectuat 16 percheziții domiciliare, un mandat de percheziție asupra unui autoturism oprit în trafic și au emis două mandate de aducere în cadrul unor investigații privind contrabanda, desfășurate în mai multe dosare penale.

    Perchezițiile au avut loc în municipiile Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie, Bocicoiu Mare, Oncești, Călinești, Rozavlea și Ieud, iar acestea vizează mai multe persoane suspectate că ar fi implicat în deținerea și comercializarea produselor accizabile, cum ar fi țigaretele nemarcate fiscal cu timbru, care ar proveni din contrabandă.

    Peste 30.000 de pachete de țigari confiscate de către autorități

    În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit și confiscat în scopul continuării investigațiilor un total de 30.575 de pachete de țigarete de diverse mărci, care par a proveni din contrabandă. Totodată, în locațiile unde au avut loc perchezițiile, au fost identificate și confiscate 349 de articole pirotehnice, 572 de litri de băuturi alcoolice și alte mijloace materiale de probă, înscrisuri și suporturi de stocare.

    Un autoturism confiscat și o persoană reținută

    În plus, în urma investigațiilor specifice, a fost confiscat un autoturism utilizat în activitățile infracționale, evaluat la aproximativ 10.000 de euro, iar una dintre persoane a fost reținută pentru 24 de ore.

    Operațiunea a beneficiat de suportul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, a tehnicilor criminalistice, a polițiștilor din unitățile teritoriale ale Poliției Municipiului Sighetu Marmației, Secției 6 Sarasău, Baia Sprie și Secției 2 Bogdan Vodă, precum și de sprijinul jandarmilor din Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș.

    (Citește și: CERCETAT PENAL PENTRU PUNEREA ÎN CIRCULAȚIE DE BANI FALȘI! ESCROCHERIE ÎN CAZINOURI!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA