20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Înșelăciune pe internet! Prejudiciu de peste 100.000 euro

    Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat 8 percheziții domiciliare și au emis 14 mandate de aducere într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de înșelaciune.

    Aceștia ar fi înființat 3 sociețăți comerciale pe Instagram, Tik-Tok, Facebook și prin reclame recrutau “colaboratori”

    Conform anchetei, în perioada 2022-Prezent, trei persoane, cu sprijinul altor trei, ar fi pus în practică un sistem de fraudă, fondând trei societăți comerciale. Acestea ar fi folosit platformele de socializare pentru a recruta parteneri, promițând vânzarea de produse sau cursuri online.

    Cum acționau autorii

    Aceștia contactau mai multe persoane din mediul online, sau persoane care se inscriau in campaniile făcute de aceștia și le spuneau că vor fi colaboratori pentru vânzarea de produse sau cursuri online.
    Dupa ce o victimă accepta oferta, iși dadea datele de identitate și i se promitea ca va primi acasa un colet in care va găsi contractul de colaborare si un cadou.

    Realitatea era alta. In momentul in care coletul respectiv ajungea acasă la persoana vizată, aceasta avea de plătit ramburs aproximativ 100 de lei, desi inițial nu i se spunea faptul că ar avea ceva de plată. Totodată, ⁠firmele de curierat emiteau facturi la termen și nu mai erau plătite pentru toate aceste colete trimise la aproximativ 3000 de oameni.

    Prin aceste practici, au indus în eroare atât clienții care se înregistrau în aceste campanii și plăteau sume modice de 100 de lei, fără să primească beneficiile promise, cât și firmele de curierat cu care au încheiat contracte în condiții extrem de favorabile (plată la termen), pe care, de la început, au avut intenția să nu le achite.

    Ce au constat autoritățile

    În urma investigațiilor, s-a constatat că suspecții au indus în eroare atât clienții care s-au înscris în campaniile lor, plătind sume modice de aproximativ 100 de lei de persoană, fără a primi beneficiile promise, cât și firmele de curierat, pe care au intenționat să nu le plătească încă de la început, deși au beneficiat de serviciile acestora în condiții avantajoase.

    Prejudiciul estimat aproximativ 690.000 de lei.

    Din această sumă, 390.000 de lei reprezintă prejudiciul cauzat firmelor de curierat, iar 300.000 de lei persoanele fizice înșelate.

    Sechestru pus pe două autoturisme de lux.

    Pe lângă acestea, s-a decis instituirea sechestrului asigurător asupra a două autoturisme evaluate la aproximativ 45.000 de euro.

    Cei trei suspecți implicați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, iar pentru doi dintre aceștia s-a impus ulterior măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, au transmis autoritățile.

    (Citește și: PROCURORII AU AJUNS ACASĂ LA ION ILIESCU!)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA