34.9 C
București
luni, iulie 8, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    ION ILIESCU AUDIAT ÎN DOSARUL MINERIADEI! CE ACUZAȚII SE ADUC

    Dosarul Mineriadei: Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu au fost conduși la Parchetul General pentru audieri. Ion Iliescu urmează să fie interogat!

    Știre in curs de actualizare

    În această dimineață fostul prim-ministru Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, au fost convocați la sediul Parchetului General pentru a fi informați că au fost reînvinuiți în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Ancheta este susceptibilă de a fi extinsă, cu cercetări ce vizează presupuse noi infracțiuni reținute de anchetatori.

    Conform informațiilor provenite din surse, fostul președinte Ion Iliescu urmează să fie interogat de către procurori vineri la domiciliu, deoarece, la vârsta de 94 de ani, nu poate să se deplaseze la sediul Parchetului General.

    UPDATE ora 09.00 – La Parchetul General a sosit și Gelu Voican Voiculescu. Pe data de 16 martie, Klaus Iohannis i-a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, cererea de urmărire penală a lui Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru în perioada 28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990, pentru comiterea unor infracțiuni contra umanității.

    UPDATE ora 8:00 – Fostul premier Petre Roman a ajuns la Parchetul General. 

    Iohannis a aprobat in data de 16 aprilie urmărirea penală a lui Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu

    Pe 16 aprilie, președintele Klaus Iohannis a dat avizul pentru punerea sub acuzare a lui Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu.

    Procurorii sunt obligați să reia ancheta în acest dosar, după ce probele colectate de anchetatori au fost anulate în instanță.

    Inițial, în iunie 2017, fostul președinte Ion Iliescu a fost trimis în judecată pentru infracțiuni contra umanității, alături de fostul premier Petre Roman și fostul director SRI Virgil Măgureanu. Însă, în decembrie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să restituie dosarul la Parchetul Militar pentru a refăcut ancheta de la zero.

    Judecătorii au decis atunci să anuleze toate probele colectate de procurori, deoarece au constatat că rechizitoriul prin care Ion Iliescu, Petre Roman.

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA