20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Cinci persoane reținute pentru trafic de droguri de mare risc!

    Cinci persoane au fost reținute de autorități după ce au fost organizate percheziții la domiciliul acestora. Autoritățile au găsit peste 500 de grame de droguri de mare risc.

    ”Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada februarie – 24 aprilie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, patru dintre persoane ar fi deținut, depozitat, transportat și comercializat 535 de grame de droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină (3-CMC și 4-CMC), către diverși consumatori din județul Galați.”

    (Te-ar putea interesa și: REȚINUT DE POLIȚISTI PENTRU FURT CALIFICAT!)

    Ce sunt drogurile 3-CMC și 4-CMC

    3-CMC este un drog sintetic, folosit ca alternativă la metamfetamină. De-a lungul timpului, zeci de persoane au murit după ce s-au intoxicat cu această substanță care are efecte similare cu ale cocainei, dar este mult mai ieftină. 4-CMC sau clefedrona este un medicament stimulant din clasa catinonein și care are efecte psihoactive.

    Cu cât se vindeau drogurile

    ”Cu privire la cea de-a cincea persoană cercetată, s-a reținut că, în aceeași perioadă, ar fi deținut și vândut aproximativ 90 de grame de droguri de mare risc (3-CMC și 4-CMC), cu sume cuprinse între 200 și 400 de lei. De asemenea, aceasta și o altă persoană cercetată, au fost depistate în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat 3,5 grame și respectiv 5 grame de substanță cristalină (4-CMC, drog de mare risc) pentru sumele de 400 și 1.000 lei.” se arată în comunicatul DIICOT.

    În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate peste 475 de grame de drog de mare risc (substanță cristalină 4-CMC), grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, plicuri autosigilante, sume de bani în lei și valută, precum și alte mijloace de probă. Cei cinci au fost reținuți pentru 30 de zile.

    (Citește și: REȚINUT DE  POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU SĂVÂRȘIREA MAI MULTOR INFRACȚIUNI)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA