30.7 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    ARGENTINA ZGUDUITĂ DE PROTESTE! PROBLEME MAJORE LA NIVEL DE INVĂȚĂMÂNT!

    Zeci de mii de oameni au luat cu asalt marţi străzile din Buenos Aires, capitala Argentinei, exprimându-și nemulțumirea față de reducerile de fonduri în universitățile publice, informează BBC

    Scenele urbane surprinse arată protestatari care se angajează în dansuri, cântând la instrumente muzicale și purtând bannere ce solicită protejarea finanțării în educație.

    Anul trecut, Javier Milei a câştigat preşedinţia ţării, promiţând să gestioneze finanţele naţiunii prin reduceri semnificative în sectorul public. Guvernul său a menţinut finanţarea universităţilor la acelaşi nivel ca în 2023, în ciuda faptului că inflaţia a diminuat valoarea reală a bugetului cu până la 80%.

    Riscul de a se inchide universitățile devine tot mai mare

    Rectorul Universității din Buenos Aires, Ricardo Gelpi, a avertizat că instituția ar putea fi pusă în situația de a se închide în decurs de trei luni, în absența unei majorări a fondurilor alocate.

    Milei a încercat să susțină reducerile prin repetarea descrierii universităților de stat ca fiind centre de îndoctrinare socialistă.

    (Citește și: O CLIENTĂ FURIOASĂ CĂ NU A PRINS LOC LA GENE I-A INCENDIAT MAȘINA UNUI LASH ARTIST! )

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA