30.7 C
București
vineri, iulie 5, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale

    71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paște, beneficii extra angajaților din companie.

    Potrivit celui mai recent sondaj realizat de eJobs, 71,2% dintre angajatorii participanți au exprimat intenția de a oferi beneficii suplimentare angajaților în cadrul sărbătorilor de Paște din acest an. În schimb, 22% dintre aceștia nu au alocat fonduri în acest sens și nu au planuri de a oferi nicio recompensă, în timp ce 6,8% încă nu și-au definitivat decizia în legătură cu această temă.

    Potrivit sondajului, aproximativ o treime din respondenți (33,3%) au indicat că stimulentele oferite în acest an de Paște vor fi între 201 și 400 de lei per angajat.

    În timp ce 16,7% au alocat între 100 și 200 de lei în acest scop, 14,3% au ales un buget cuprins între 401 și 600 de lei. În plus, 2,4% au stabilit un interval între 601 și 800 de lei, iar aceeași proporție a alocat între 801 și 1.000 de lei.

    Conform celor declarate de 40,5% dintre angajatori, valoarea beneficiilor oferite angajaților este mai mare în comparație cu anul trecut. În ceea ce privește plafoanele bugetare, 52,4% au menținut aceleași niveluri, în timp ce 4,8% le-au redus și 2,4% nu au precizat.

    „Angajații români sunt foarte familiarizați cu ideea de beneficii extrasalariale. Atât cu cele din pachetul standard, pe care îl primesc lună de lună, cât și cu cele oferite cu ocazia sărbătorilor. De altfel, potrivit datelor sondajului, 91,5% dintre angajatori spun că au beneficii extrasalariale pentru angajați. Deși este mai mare numărul angajatorilor care prioritizează beneficiile oferite de Crăciun, iată că nici numărul celor care alocă buget pentru Paște nu este mic deloc, iar bugetele depășesc, în 31% dintre cazuri, suma de 1.000 de lei pentru fiecare angajat”, spune Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

    Sondajul a fost realizat în luna aprilie, pe un eșantion de 120 de companii, reprezentate de specialiști în HR, manageri de HR, manageri de departament și antreprenori. Domeniile cu cea mai ridicată reprezentativitate au fost vânzări, construcții / instalații, administrativ / logistică, IT / software, alimentație, HoReCa și auto.

    (Citește și: ZIUA PĂMÂNTULUI 2024! ”PLANETA VS PLASTIC” TEMA DE ANUL ACESTA.)

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

    STIRI RECENTE

    NU RATA