În fiecare an pe data de 22 aprilie, data la care s-a lansat mișcarea ecologică modernă. Tema Zilei Pământului de anul acesta este „Planeta vs Plastic”, temă care își dorește să atragă atenția asupra riscurilor provocate de materialele plastice.
Ziua Pământului a luat naștere în 1970 și a fost înființată de senatorul american Gaylord Nelson. În primul an, Ziua Pământului a fost sărbătorită de aproape 20 de milioane de oameni, 20 de ani mai târziu aceasta ajungând să fie sărbătorită de peste 200 de milioane de oameni din întreaga lume.
Tema din acest an vrea să atragă atenția că aproape 400 de milioane de tone de plastic sunt produse în fiecare an și că doar 9% din totalul plasticului produs vreodată a fost reciclat.
Studiu Ipsos îngrijorător
În cel mai recent studiu Ipsos realizat în 33 de țări din întreaga lume are un rezultat îngrijorător. Se pare că în ultimul timp scade interesul oamenilor pentru încălzirea globală. Printre rezultatele studiului se pare că în România, aproape o treime dintre oameni văd guvernul responsabil pentru schimbările climatice, cu aproape 60% mai puțin decât media mondială. Mai mult, românii se așteaptă ca brandurile să se comporte într-un mod responsabil atunci când vine vorba despre mediul înconjurător.
(Te-ar putea interesa și: SE ÎNTORC NINSORILE ÎN ROMÂNIA! METEOROLOGII AU FĂCUT ANUNȚUL!)
La nivel global, bărbații din generația Z și milenialii sunt mai pesimiști în ceea ce privește criza climatică prin comparațiile cu femeile și bărbații mai în vârstă. O treime dintre bărbații milenialii și din Gen Z cred că este prea târziu pentru a mai face ceva. Cetățenii din mai multe țări dintre cele 33 participante la studiu, consideră că statele dezvoltate ar trebui să contribuie mai mult împotriva schimbărilor climatice.
Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected]