20 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    CAMERA REPREZENTANȚILOR DIN SUA A VOTAT PACHETUL DE AJUTOR PENTRU UCRAINA!

    Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite ale Americii a votat pachetul de ajutor în valoare de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

    Pachetul de ajutor oferit de către SUA vine ca o gură de aer pentru Ucraina. Forțele ucrainene se confruntă cu o situație dificilă în fața avansului militar rusesc în estul țării, unde trupele Moscovei au câștigat teren în mod semnificativ în ultima perioadă. Sprijinul pentru acest pachet de ajutor a venit chiar din partea directorului CIA, William Burns, care a avertizat că în lipsa acestui sprijin din partea SUA, Ucraina ar putea pierde lupta cu Rusia până la finalul anului curent.

    Rezultatul final al votului din Camera Reprezentanţilor a fost de 311 la 112.

    Democrații și o parte din conferința republicană au votat in favoarea deblocării ajutorului. Se așteaptă ca Senatul SUA să aprobe și el pachetul de ajutor în zilele următoare, după care va fi promulgat de președintele Joe Biden. Conform oficialilor americani, o parte din ajutoare sunt prevăzute să ajungă pe frontul din Ucraina în maxim o săptămână.

    Reacția lui Vlodimir Zelenski după votul pozitiv din camera reprezentanților SUA

    După adoptarea pachetului de ajutor pentru Ucraina de către Camera Reprezentanților, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de mulțumire pe platforma X.

    „Sunt recunoscător Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, ambelor partide, și personal președintelui Mike Johnson pentru decizia care menține istoria pe drumul cel bun.

    Democrația și libertatea vor avea întotdeauna o semnificație globală și nu vor eșua niciodată atâta timp cât America ajută la protejarea lor. Legea vitală de ajutorare a Statelor Unite adoptată astăzi de către Camera Reprezentanților va împiedica extinderea războiului, va salva mii și mii de vieți și va ajuta ambele noastre națiuni să devină mai puternice.

    Pacea și securitatea echitabile pot fi obținute doar prin forță. 

    Sperăm că proiectele de lege vor fi susținute în Senat și trimise pe biroul președintelui Biden. Vă mulțumim, America!”, a scris Volodimir Zelenski în postarea de pe platforma X.

    (Citește și: PROTEST DE AMPLOARE IN TENERIFE! OAMENI IN STRADĂ! )

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA