35.3 C
București
luni, iulie 8, 2024
spot_img
More

    STIRI RECENTE

    Campania ”Detector pentru viață” a ajuns și în județul Neamț

    Campania ”Detector pentru viață” lansată de E.ON și Delgaz Grid, împreună cu DSU și IGSU a ajuns și în județul Neamț. În cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, E.ON și Delgaz Grid a donat 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

    ”Astfel, în data de 11.04.2024, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a primit 500 de detectoare (375 detectoare de fum și 125 detectoare de monoxid de carbon). Încă de la începutul campaniei, la nivelul județului Neamț au fost făcute demersuri, de către autoritățile locale pentru a identifica familiile care vor beneficia de aceste detectoare, urmând să fie montate în aproximativ 500 locuințe din comunele: Dochia, Dragomirești, Drăgănești, Ghindăoani, Grințieș, Pâncești, Poienari, Negrești, Tupilați și Valea Ursului. Pompierii nemțeni au început acțiunile de montare a acestor dispozitive în data de 16.04.2024, activitatea continuând și în perioada următoare. ” se arată în cadrul comunicatului autorităților. Mai mult, aceștia au realizat și două filmulețe de prezentare a campaniei.

    Campania ”Detector pentru viață”

    ”Pentru că un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna salvarea de vieți omenești și reducerea pagubelor materiale, încurajăm cetățenii să-și monteze în propriile locuințe astfel de echipamente care le pot salva viața.” mai spun autoritățile.

    Atenție! Detectoarele nu alertează în mod automat autoritățile, nu este interconectat cu sisteme de stingere a incendiilor – rolul lui este doar de avertizare a ocupanților construcției de izbucnirea unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon.

    (Te-ar putea interesa și: COMUNĂ DIN MEHEDINȚI FARĂ APĂ DE TREI LUNI! )

    Dacă dețineți informații despre acest subiect, ne puteți scrie pe Whatsapp la 0770660588, sau pe adresa de e-mail: [email protected].

    STIRI RECENTE

    NU RATA